Et ve Süt Kurumu piyasaları dengeleyecek

Et Balık Kurumu, süt alanındaki ihtiyaç nedeniyle Et ve Süt Kurumu’na dönüştürüldü. Et ve Süt Kurumu Müdürü İsmail Kemaloğlu dönüşümü anlattı.

Et ve Süt Kurumu piyasaları dengeleyecek

Süt üreticisi ve süt sektöründeki ihtiyaçları karşılamak amacı ile Et Balık Kurumu, Et ve Süt Kurumu’na dönüştürüldü. Kurumun bu dönüşüm sürecini Genel Müdür İsmail Kemaloğlu Web Tarım TV'ye anlattı.
Et Balık Kurumu yeni adıyla Et ve Süt Kurumu’nun  1952 yılından bu yana hayvancılık piyasasında çeşitli fonksiyonlar icra ettiğini söyleyen Kemaloğlu, “ Et ve süt piyasasının düzenlenme ihtiyacı vardı. Bugün gelinen noktada Et ve Balık Kurumu yeni adıyla Et ve Süt Kurumumuzun et piyasasında belli bir deneyimi vardı. Yakında Bakanlar Kurulunda çıkan bir karar ile artık kurumumuz Et  ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü olarak şekillenmiştir. Bu kararla et, süt ve balık dahil hayvancılık piyasası bundan sonra Et ve Süt Kurumu tarafından düzenlenecek ve yönetilecek” diye konuştu.
İsmail Kemaloğlu, Et ve Süt Kurumu olarak neler yapacaksınız sorusuna, “ Bizim görevimiz piyasa düzenlemek yani tırnak içinde müdahale. Aslında müdahale üretim sürecinden nihai tüketiciye kadar sistemin komple yönetimi demektir. Yani arz ve talebin istikrarlı bir şekilde dengede tutulmasını sağlamaktır. Bu manada biz meseleye sadece piyasaya girip son anda et almak ya da son anda süt almak olarak bakmıyoruz. Bütün üretim sürecinin nihai tüketiciye süt ürünlerinin et ürünlerinin ulaşmasına kadar düzenleme amacındayız” şeklinde cevap verdi.
Et ve Süt Kurumu’nun süt üreticileri için de yeni çalışmaları olacağını ifade eden Kemaloğlu, bu konuda yapacakları çalışmaları şöyle özetledi:
“Süt fiyatları belli bir fiyatın altına düştüğünde Et ve Süt Kurumu devreye girecek.  Yani düzenleme ve müdahale sistemi başladığında üretim yapan kitle fiyat istikrarı görecek.  Et ve Süt Kurumu da bu sistemi garanti ediyor, buna ilişkin alt yapıları kuruyor. Dolayısıyla bu işi yapan kitle sanayicisi ile tüccarı ile üreticisi ile istikrar anlamında önünü daha rahat görebilecek” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hayvancılığa desteklerini her geçen yıl artarak desteklediğini belirten Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Bakanlığın destekleriyle hayvancılığın önem kazandığını ve bu kapsamda özellikle besi desteği, küçükbaş desteğinin gittikçe çok net yansıyan sonuçlar verdiğini söyledi.
Et ve Süt Kurumu Müdürü İsmail Kemaloğlu , Et Balık Kurumunun, Et ve Süt Kurumu olarak değişmesinde başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e ve bu dönüşümde emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52