Gübretaş'tan çiftçiye iyi haber var

Türk çiftçisine yeni imkanlar sunarak hem ürün kalitesini hem de verimliliği artıran Gübretaş, Konya'da düzenlediği tarla günlerinde özel ayçiçeği gübresini tanıttı.

Gübretaş'tan çiftçiye iyi haber var
GIDAVİTRİNİ - Sektörde sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken GÜBRETAŞ, “Bilinçli Üretici Kazanır” başlıklı eğitim, bilinçlendirme ve deneme ekimleri kapsamında organize ettiği bu yılki ilk Tarla Günü etkinliğini Konya’da gerçekleştirdi. 
Tarımsal üretimde verim ve kaliteyi artırmak hedefiyle bitkiye ve bölgeye özel gübreler üreten GÜBRETAŞ, İç Anadolu Bölgesi’ndeki ayçiçeği tarımı için geliştirdiği özel ürünü Altınekin’de test etti. Deneme ekimi sonuçları tarla günü etkinliğiyle bölgedeki üreticilerle paylaşıldı.

GÜBRETAŞ, son yıllardaki çalışmalarıyla ar-ge alanında da öncülüğünü devam ettiriyor. Tarımsal üretimde dengeli besleme ile verim ve kaliteyi artırmak amacıyla ar-ge çalışmalarını sürdüren GÜBRETAŞ, İç Anadolu Bölgesi için geliştirdiği özel ayçiçeği gübresini Konya’nın Altınekin ilçesinde test etti. Toprak analiz sonuçlarına göre bölgeye özel geliştirilen gübrenin kullanıldığı 10 dekarlık arazide uygulanan deneme ekiminin sonuçları, düzenlenen Tarla Günü etkinliğinde bölge çiftçileri ile paylaşıldı. 

Altınekin ilçesinin Kızboğan Yaylası Mevkii’nde gerçekleştirilen etkinliğe GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta ve Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan’ın yanı sıra Konya Vali Yardımcısı Erol Özkan, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Tarım Kredi Kooperatifleri Konya Bölge Birliği Müdürü İsmail Ezgin ile bölgedeki ziraat mühendisleri ve üreticilerden oluşan yaklaşık 700 kişi katıldı.

Etkinlikte konuşan Genel Müdür Osman Balta, GÜBRETAŞ’ın sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında bir yandan her yıl yüzlerce noktada iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırmaya yönelik eğitim toplantıları gerçekleştirirken, diğer yandan şirketin Türkiye Toprak Verimliliği Haritası projesi sayesinde yüksek verimlilik sağlayan bölgeye ve bitkiye özel gübreler geliştirdiklerini söyledi. Sektörde en geniş ürün çeşitliliğine sahip GÜBRETAŞ’ın ülke tarımına değer katma çabasıyla büyüdüğünü belirtti.
Tarımsal üretimde yüksek verim ve kaliteyi elde etmek için çiftçilere mutlaka toprak analizi yaptırmalarını tavsiye eden Osman Balta, İç Anadolu Bölgesi için geliştirilen yeni ürünün deneme ekiminde bunu uygulayarak güzel bir ortaya konulduğunu söyledi.

Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar ise Konya’nın Türkiye’nin hububat ambarı olarak bilindiğini ifade ederek, “Son yıllarda çiftçilerin yüksek gayret ve çalışmalarıyla, teknik ve teknolojik destek sağlayan üniversiteler, firmalar ve Tarım Bakanlığı’nın yoğun çabalarıyla ilimiz bir hububat ambarı olmaktan öte aynı zamanda bir protein ambarı ve yağ deposu olma özelliğine kavuştu. Türkiye’nin en fazla yağlık ayçiçeği üreten ili ve bölgesi Konya. Bunu başaran çok çalışkan, emektar çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Bunun yanında kamunun, özel sektörün ve çiftçinin birlikte hareket ettiği bir yapıyla bu yapı taçlanmakta. Hem bakanlık olarak bizler, hem firmalarımız, ayrıca çiftçilerimiz, daha fazla nasıl üretiriz, daha fazla yüksek verimi nasıl alırız ve bu ülkeyi nasıl kalkındırırız çabasının hesabı ve hedefi içindeler” dedi.


Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 08:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52