Süt markalarına Rusya'dan müjde

ASÜD Başkanı Harun Çallı'dan süt ürünleri sektörüne Rusya müjdesi. Çallı, 15 Eylül'e kadar 50 Türk firmasına daha Rusya'dan ihracat izni çıkabileceğini söyledi.

Süt markalarına Rusya'dan müjde
Rusya Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözlem Kurumu Rosselkhoznadzor, Pınar Süt, Unilever Sanayi ve Ticaret (Algida) ile Aynes Gıda'ya süt ve süt ürünleri ihracat izni verdi.

Bu haberle birlikte Pınar Süt'ün Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri dün yüzde 14.5 yükseldi.

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, geçtiğimiz aylarda Rusya'dan gelen bir heyeti Türkiye'de ağırladıklarını, yetkililerin sadece Pınar, Unilever ve Aynes Gıda'yı gezdiğini söyledi.

Dolayısıyla bu 3 firmayı tanıdıkları için izni hemen verdiklerini belirten Çallı, "Aslında Türkiye'de üç firmamız dışında dünya standartlarında üretim yapan 50 şirket daha var. Dolayısıyla 15 Eylül'e kadar Rusya'dan 50 firmamıza daha ihracat izni çıkacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Rusya'ya ihracattaki amacın süt ya da süt tozu olmadığının altını çizen Çallı, "Hedef İzmir tulumu, beyaz ya da krem peynir gibi katma değeri yüksek ürünleri ihraç etmek" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 14:18

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52