Erzincan'da ters lale atağı

Erzincan'da yürütülen, Türkiye Ters Lale Türlerinde Çeşit Geliştirme ve Yeni Çeşitlerin Sektöre Kazandırılması Projesi sonuçlarını veriyor.

Erzincan'da ters lale atağı
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nca yürütülen, Türkiye Ters Lale Türlerinde Çeşit Geliştirme ve Yeni Çeşitlerin Sektöre Kazandırılması Projesi sonuçlarını veriyor.

İstasyon Müdürü Birol Karadoğan, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüttükleri çalışma kapsamında, 19 ilden 32 çeşit ters lale topladıklarını söyledi.

Bunlar arasında ıslah çalışması yaptıklarını aktaran Karadoğan, TÜBİTAK tarafından desteklenen, 8 yıldır sürdürülen projede sona yaklaştıklarını ifade ederek, "Islah çalışmaları bilindiği gibi uzun soluklu projelerdir. Bu yıl itibariyle çok olumlu sonuçlar almış bulunmaktayız. Yapılan ıslah çalışmaları neticesinde 3 çeşit adayımızın ıslah haklarını koruma altına almak adına, Tohum Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü'ne müracaat ettik. Bu çeşitleri dünya süs bitkileri sektörüne kazandırmayı amaçlamaktayız" diye konuştu.

Proje sorumlusu ziraat mühendisi Meral Aslay da ıslah çalışmalarının son aşamasına geldiklerini vurgulayarak, "Bununla ilgili 3 çeşidi tescile sunduk. Bundan sonraki aşamada bunlar çeşit olarak tescillenecek. Biz kurum olarak artık bunların üretim aşamasına veya ıslahçı haklarını süs bitkileri sektörüne satış aşamasına geçeceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 11:54

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52