Artvin mutfağına yoğun ilgi

Artvin Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün organize ettiği 3. Geleneksel Artvin Mutfağı Yemek Yarışması yoğun katılımla gerçekleşti.

Artvin mutfağına yoğun ilgi
Artvin'de Turizm haftası etkinlikleri renkli başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Artvin mutfağına özgü yemek yarışmasına Artvin Valisi Kemal Cirit'in eşi Seval Kaya Cirit, İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Ateş yarışmacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yemek yarışmasına yaklaşık kırk yarışmacı katıldı. Yarışmaya tek erkek olarak katılan Gökhan Aydın ise dikkatleri üzerine topladı. Yemek yaşmasının jüri üyeliğini Kız Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek öğretmeni Güngör Duyar, Artvin Devlet Hastanesi Diyetisyeni Şahsenem Hamza, Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Beslenme ve Diyabetik bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Evrim Özkaynak Kanmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Mühendisi Nursal Arslan, İl Kültür Turizm müdürlüğünden Bilgi işlem personeli Murat Şahin tarafından gerçekleştirildi.

Bu yıl üçüncüsü yapılan yemek yarışmasında tek erkek yarışmacı olarak dikkat çeken Gökhan Aydın daha önce bir yemek yarışmasına katıldığını ikinci kez katıldığı bu yarışmadan derece beklediğini belirterek Gökhan Aydın, "Daha önce katıldığım marina şenlikleri yemek yarışmasında birinci olmuştum. Bu yarışmada da derece alacağımı düşünüyorum. Önemli olan tüm yarışmalara katılıp Artvin'in yemek kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşağa aktarmaktır. Ben bu yarışmayı düzenleyen Artvin Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne ve yarışmaya katılan tüm yarışmacı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Yemek yarışmasına etli lahana sarması ve kaymaktan kuymak olmak üzere iki yemekle katıldığını ifade eden Aydın, "Bu kadar yarışmacı içerisinde tek erkek yarışmacı olarak katılmam birçok kişinin dikkatini çekti. Toplumumuzda yemek yapmak sadece kadın işi olarak algılansa da gerçekte en lezzetli yemekleri erkekler yapar. Bunun ispatı da bütün yıldızlı otellerin birçoğunda erkek aşçı bulunmaktadır“ dedi.

Yemekler beş kategori üzerinden değerlendirildi. Çorbalar, et yemekleri, sebze yemekleri, hamur işleri, tatlılar olmak üzere beş kategoride gerçekleşti. Yemek yarışmasında seyirci olarak kadınların yoğun katılımı dikkatlerden kaçmadı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 11:51

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52