Bal arıları organik üretimi coşturdu

7 ülkede yürütülen “Bal Arılarının Bitki Hastalıkları ile Biyolojik Mücadele Kullanımı” çalışması Erzincan’da meyvelerini vermeye başladı.

Bal arıları organik üretimi coşturdu
Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen BICOPOLL (Targeted precision biocontrol and pollination enhancement in organic cropping system) “Organik Bitki Yetiştiriciliği Sisteminde Hedeflenmiş Hassas Biyokontrol ve Tozlanmanın Arttırılması” projesi kapsamında 7 ülkede yürütülen “Bal Arılarının Bitki Hastalıkları ile Biyolojik Mücadele Kullanımı” çalışması Erzincan’da meyvelerini vermeye başladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünün iş birliğinde yürütülen calışma çerçevesinde, bal arılarının tozlanma ve taşımacılık yapmasından istifade edilerek, organik tarımın gelişmesi, kaliteli ürün ve verim kaybının azalmaması için Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda organik çilek üretim faaliyetleri kapsamında çiceklerin aniden solup kurumasına ve verim kaybına yol açan kurşuni küf hastalığıyla mücadelede bal arılarından faydalanıyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 15:59

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52