Muratbey sağlıklı beslenmeye destek oluyor

Muratbey, Sıra Dışı Peynirle Sıra Dışı Tarifler Projesi ile sağlıklı beslenmede peynirin önemine dikkat çeken yepyeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.

Muratbey sağlıklı beslenmeye destek oluyor
Birbirinden lezzetli 250 çeşit peynir üreten sektörünün yenilikçi markası Muratbey, Sıra Dışı Peynirle Sıra Dışı Tarifler Projesi ile sağlıklı beslenmede peynirin önemine dikkat çeken yepyeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. 

Peynirde lezzet devrimi yaratan ve sektörde sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Muratbey’in, sağlıklı beslenmeye destek vermek amacıyla hayata geçirdiği Sıra Dışı Peynirle Sıra Dışı Tarifler Projesi’nde dereceye giren tarifler ödüllendirildi

Lezzet ustalarına yönelik düzenlenen ve Mart ayında başlayan Sıra Dışı Peynirle Sıra Dışı Tarifler Projesi’nde dereceye girenlerin belirlendiği Ödül Töreni Nar Restoran’da gerçekleştirildi. 

Türkiye’deki yemek ve anne-çocuk blogger’larının, sıra dışı peynir Burgu ile hazırladıkları birbirinden lezzetli tarifleri fotoğrafları ile birlikte //yarisma.muratbey.com.tr adresine göndererek katıldıkları projeye, Türkiye’nin farklı illerinden toplam 62 tarif gönderildi. 31 Mayıs’a kadar katılımın gerçekleştiği projede tarifler ise ekranların sevilen yüzü ünlü aşçı Oktay Usta, Türk Mutfağının usta ismi Ayşe Tüter, Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı ve Muratbey Beslenme ve Gıda Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Muratbey Yönetim ve İş Geliştirme Danışmanı Gülnur Uluğ Elbistanlıoğlu, Lorbi PR Ajans Başkanı Mustafa Kaya ve Genna Ajans Başkanı Selim Tuncer’den oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Haziran’ın ilk haftası değerlendirmelerini yapan jüriler, başvurular arasından 10 tarifi belirledi.  

Finale kalan lezzet ustaları, Ödül Töreni’nde ise Türkiye’de hem lezzetiyle hem de şekliyle bir ilk olan Burgu Peynir’i ile yaptıkları eşsiz tariflerini hazırlayarak jüri üyelerinin beğenisine sundular. Burgu ile yapılmış birbirinden farklı ve lezzetli yemekleri tadan ve değerlendiren jüri üyeleri de dereceye giren ilk üçü belirledi. Birincilik Ödülü’nü “Biri İnce, Biri Kalın, İki Dilim Sardım” yemek tarifi ile İstanbul’dan Reyyan Özuğur, İkincilik Ödülünü’nü “Muratbey Burgu Peyniri Dolgulu Biber” yemek tarifi ile İstanbul’dan Birsel Türkmen, Üçüncülük Ödülü’nü “Burgulu Mısır Ekmeği” yemek tarifi ile İstanbul’dan Aslı Gür kazandı. Ödül Töreni’nde bir de Mansiyon Ödülü verildi. Mansiyon Ödülü’nü de “Burgu Peynirli Yulaf Ezmeli Omlet” ile İzmir’den Selda Çetintaş aldı. Dereceye giren lezzet ustalarına birincilik ödülünü Oktay Usta, İkincilik Ödülü’nü Ayşe Tüter, Üçüncülük Ödülü’nü ise Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu verdi. 

Muratbey Yönetim ve İş Geliştirme Danışmanı Gülnur Uluğ Elbistanlıoğlu, Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, Muratbey’in peyniri günün her saatinde yenilebilen, sağlıklı, alternatif atıştırmalık olarak sunduğunu belirterek, inovatif ürünler geliştiren Muratbey’in 250 çeşit ürün ile her gün Türkiye çapında yaklaşık 15 bin noktaya ulaştığını söyledi. Elbistanlıoğlu, “Türkiye’nin peynir markası olarak dünya ülkelerinin sofralarında da markamız ile var olmayı amaçlıyoruz” dedi

İnovatif çalışmalarının sonucu olarak ortaya çıkan, Sıra Dışı Peynir Burgu ile Sıra Dışı Tarifler Projesinin amacının  daha sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğunu belirten Elbistanlıoğlu, bu misyonla Türkiye’deki yemek ve anne-çocuk blogger’ları ile bir araya geldiklerini kaydetti. Elbistanlıoğlu, “Lezzet ustaları; annelere yol göstermek ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için tariflerini büyük bir heyecanla bizimle paylaşarak bu sorumluluğa ortak oldular. Peyniri sadece kahvaltıda değil, gün boyu ve ana öğünlerde de keyifle yemeye teşvik etmek, aburcurlara karşı sağlıklı atıştırmalık olarak yaşamımızda yer almasını sağlamak, annelerin çocuklara peynir sevdirmesinde altın anahtarı sunmak, peyniri sevimle hale getirmek, tüm aile bireylerinin sağlıklı beslenmelerine yol göstermek amacıyla çıktığımız bu yolda, bizleri yalnız bırakmayan lezzet ustalarına ve değerli jüri üyelerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Toplantı sonunda bir konuşma yapan ve katılımcılara teşekkürlerini ileten Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol da Muratbey olarak daha çok insanın sağlıklı sütle üretilmiş katkısız ürünleri yiyebilmeleri için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, “Lezzet Blogger’larımızın destekleriyle birlikte günün her saati keyifle yenecek, hem sağlıklı hem de yepyeni lezzetler sunmaya devam edeceğiz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 15:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52