Koç Moova'yı satın aldı

Geçtiğimiz hafta iki şirketi birden elinden çıkaran Koç Grubu, sürprize imza atarak Moova Gıda'yı satın aldı.

Koç Moova'yı satın aldı
Gıda dünyasında hareketli günler yaşanıyor. Türk ekonomisinin lokomotif şirketlerinin gıda sektöründe yaşadığı alış-veriş hareketliliği baş döndürüyor. Geçtiğimiz günlerde iki önemli gıda şirketini elinden çıkaran Koç Grubu, hemen arkasından Ülker'in marinalarını satın almıştı. Koç Grubu yeni bir satın alma daha yaptı. Koç Holding bünyesindeki Tat Gıda, Moova Gıda'yı 32.3 milyon liraya almak için sözleşme imzaladı.

Tat Gıda, Moova Gıda hisselerinin tamamını toplam 32.3 milyon lira bedelle almak için pay alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Tat Gıda'dan dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, söz konusu satın alma ile şirketin süt ve süt ürünleri portföyünde peynir kategorisinin güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu hisselerin Söktaş Tekstil, Muharrem Hilmi Kayhan, Eyüp Hilmi Kayhan, Nihat Fadıl Erten ve Mehmet Yılmaz'dan alınacağı belirtildi. Tat Gıda, Haziran ayında Maret markası ile markaya ait taşınmazları 75 milyon dolar artı KDV bedel ile Namet Gıda'ya satma kararı almıştı. Tat Gıda yine Haziran ayında, Harranova Besi ve Tarım Ürünleri'nde sahip olduğu yüzde 58.15 hissenin tamamını ABD merkezli Morningstar şirketine satışı için hisse devir sözleşmesi imzalamıştı.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 15:54

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
arif
arif - 10 yıl Önce

Tam bir satranc tahtasi oldu gida sektoru. Kimin eli kimin cebinde anlamak zor. Kim hangi hamleyi ne zaman yapacak Bilmek zor.

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52