Arı ve meyve yetiştiricileri ortak çalışıyor

Manisa’da arı ve meyve yetiştiricileri ürün verimlerini arttırmak için ortak hareket ediyor.

Arı ve meyve yetiştiricileri ortak çalışıyor
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, il genelinde bal ve meyve verimini arttırmak için arı ve meyve üreticilerine yönelik eğitim faaliyetleri yürütüyor.

Manisa’nın Turgutlu ilçesi Dağmarmara köyünde gerçekleştirilen eğitim faaliyetini yerinde izleyen İl Müdürü Hasan Çebi, meyve üreticileri ve arıcılara önemli uyarılarda bulundu.

Meyve bahçesinin zararlıları ve hastalıklarıyla mücadele ederken arılara zarar verildiğini hatırlatan İl Müdürü Hasan Çebi,“Çiftçilerimizin arıların kapalı olduğu dönemlerde ve arılara zarar vermeyen ilaçlarla meyve bahçelerini ilaçlamaları gerekmektedir” dedi.

Hem arıcılara hem de meyvecilik ile uğraşan çiftçilere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak sürekli eğitimler verdiklerini ifade eden Hasan Çebi,“İlkbaharın gelişi ile birlikte arıcılık çalışmalarımız meyve yetiştiricilerimizi de yakından ilgilendirmektedir. Çünkü meyve bahçelerinde polinasyonu sağlayan en önemli faktör arılardır. Her dekar meyve bahçesine 1 kovanın yerleşmesini istiyoruz. Bu konuda arılar, meyve bahçelerinde hem verimi hem de kaliteyi önemli oranda artırmaktadır. Bunun için meyvecilerimize bahçelerinde arı kovanı bulundurmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Manisa’nın önemli geçim kaynaklarından birinin arıcılık olduğunu ve bu konuda arı yetiştiriciliğine önem verdiklerini ifade eden Çebi, il genelinde 75 bin arı kolonisi olduğunu ve bunun 70 binin fenni kovandan oluştuğu bilgisini verdi.

Çebi, Manisa’da 800 ton bal ve 15 ton civarında da polen üretimi yapıldığını da sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 15:42

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52