Silifke yoğurdu korumaya alınıyor

Türkülere de konu olan ve 300 yıllık geçmişi sahip Silifke yoğurduna coğrafi işaret alınması yönünde çalışma başlatıldı.

 Silifke yoğurdu korumaya alınıyor
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, lezzeti ve tarihi geçmişiyle öne çıkan Silifke yoğurdunun tescillenmesi ve ürün için coğrafi işaret alabilmesi amacıyla Türkiye Patent Enstitüsü'ne başvurdu. Müracaatın ardından enstitü görevlileri ilçede yoğurdun üretimini inceledi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke yoğurdunu tescilletip tek marka altında üretim yapılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Kaynar, "Silifke yoğurdunun ilçe için büyük marka değeri var. Coğrafi işaret almak için oda olarak çalışmalarımıza başladık. İlçemizin tanıtımını yaparken meşhurluğu ilgili makamlarca da onaylanmış Silifke yoğurdunu her alanda tanıtarak, bu değerli ürünümüzün marka değerini arttırmak istiyoruz" diye konuştu.

Silifke yoğurdunun 300 yıllık geçmişi bulunduğunu anlatan Kaynar, "Toroslar'da Yörükler tarafından maya bulunmadığı zamanlarda çayırlar üzerindeki çiğ tanelerinden mayalanan yoğurdun marka değerini tüm dünyaya duyurmayı hedefliyoruz" dedi.

Silifke'nin, yoğurduyla herkesin dilinde olduğunu ancak ilçede üretim yapan büyük ölçekte tesis bulunmadığını vurgulayan Kaynar, "Sadece münferit şekilde evlerinde üretim yapan ve yakın çevreye satan küçük girişimcilerimiz var. Oysa ki bu kadar büyük markaya çok büyük yatırım lazım. Bu süreçte ürünü tescilletip coğrafi işaret alarak, bu eksikliği gidermek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 15:46

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52