10 kuruş için çaya yüzde 15 zam!

Bu haber şaka gibi. Batman’da piyasada 10 kuruşun bulunmadığı gerekçesiyle çaya zam yapılacağı belirtildi.

10 kuruş için çaya yüzde 15 zam!
Batman Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı Mülazim Temel, Batman’da 10 kuruşun piyasada bulunmadığı gerekçesiyle 65 kuruş olan bir bardak çayın fiyatını 75 kuruşa çıkaracaklarını söyledi. Odaya bağlı 450 kayıtlı üyenin bulunduğunu hatırlatan temel, ancak kayıtlı bulunmayan birçok esnafın da olduğunu dile getirdi.
Daha önce çaya yapılan yüzde 50’lik zammı birçok esnafın uygulamadığı ve bir çok esnafın da bir bardak çayı 65 kuruştan satması müşteri ile esnaf arasındaki bozuk para sıkıntısına neden olduğunu ifade eden Temel, bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için bir bardak çayı 75 kuruş yapmayı düşündüklerini dile getirdi.

Temel, "Yönetim Kurulu olarak daha önce yüzde 50 zam yaptık, ama maalesef başarılı olamadık ve bunu yüzde 30 olarak kabul ettik inşallah bu yıl içerisinde arada kaynayan 10 kuruş için zam olarak yansıyacak esnaf 10 kuruş bozuk parayı bulmakta zorlanıyordu. Şu anda bir bardak çay 65 kuruştur buna 10 kuruş zam yaparak bir çay bardağını 75 kuruşa çıkarmayı düşünüyoruz. Bu zammın nedeni piyasada 10 kuruşun pek bulunmadığından ve birçok esnaf müşteriden 10 kuruşu istediği için sıkıntı çıkıyordu" dedi. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 19:31

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52