Antalya’da bal ormanı kuruluyor

Antalya’da bal ormanı kuruluyor. Kurulum çalışmalarına başlanan bal ormanına her mevsim çiçeklenen defne, harnup ve akasya dikildi.

Antalya’da bal ormanı kuruluyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü Karatepe Şefliği, Beyrebucak Köyü sınırları içerisinde bal ormanı kurma çalışmalarına başladı.

2013 yılında projelendirilen 38 hektar bal ormanına 16 işçi her mevsim çiçeklenen defne, harnup ve akasya dikti. Proje ile arıların yılın her mevsiminde bal toplamaları amaçlanıyor. Bu kapsamda kışın gelen arıcıların konaklamaları için 2 kilometre yol ve konaklama alanı yapılacak. Bal Ormanı Projesinin hayata geçirileceği bölgeye fidanları diken çalışanlar projenin bölge için önemini anlattı.
Arazide çalışan Ramazan Şahin, ektikleri fidanların çiçek açmasıyla birlikte hem bölgenin doğal güzelliğinin artacağını hem de arıcıların doğal ve kaliteli bal üreteceklerini söyledi. Şahin, "Bölge İbni Sina’nın doğal ecza deposu olacak" dedi.
Ayşe Güzel, bölgede yetişecek doğal bal üretimine katkı sağlamaktan mutlu olduklarını belirtirken, Mümine Arısoy yapılan çalışmanın gelecek nesillere büyük bir miras olduğunu söyledi.
Çalışmaları koordine eden Hüseyin Çayır ise, bölgenin doğal bitki örtüsü bakımından oldukça zengin olduğunu belirterek, "Bölgeye defne, harnup ve çeşitli ağaçlar dikiyoruz. Arılar burada kışın bol miktarda bal üretecek. Doğal bal yiyeceğiz inşallah. Takriben bir kısmı 2-3 yıl sonra, bir kısmı da 5 yıl da çiçek açacak. Projenin ticari anlamda ilçeye çok katkısı olur. Bal üretimi meşhur bir hale gelecek. Yaz kış bal üretim olacak" diye konuştu.
Karaman’ın Ermenek ilçesinden gelerek Beyrebucak köyünde sezonluk arıcılık yapan Durmuş Ali Mutlu ise projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 14:26

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52