Yesidef’in yeni başkanı Hüseyin Bozdağ oldu

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Hüseyin Bozdağ seçildi.

Yesidef’in yeni başkanı Hüseyin Bozdağ oldu
Yemek Sanayicileri Derneği (Yesidef)’in 4. Olağanüstü Kongresi’nde başkanlığa seçilen Bozdağ, ilk iş olarak yemek sanayi envanteri çıkaracaklarını söyledi. Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de yemek sanayinin envanterini yaparak, 81 ilde 81 dernek parolasıyla yemek sanayinin röntgenini çekeceğiz. Türkiye’de bu noktada 20 milyar dolarlık iş potansiyeli var. Ancak pazarın büyüklüğü şu an için sadece 6.5 milyar dolar. En geç 2023’e kadar 13.5 milyar dolarlık açığı kapamak istiyoruz.
Yesidef’in çatısı altında bulunan 6 dernek ile beraber aktif olarak çalışan 600 üyemiz var. Haziran ayı içerisinde şu anda 6 olan derneğimizin 17 tanesi hazır olmakla birlikte 24’e çıkacak.
Biz dünyada hizmet sektörüyle birlikte entegre olabilecek şekilde çalışmak zorundayız. Sivil toplum örgütleriyle bir araya geleceğiz.
Dünya’daki yemek sektörünün devleri büyük bir pazar olmasından dolayı Türkiye’ye gözlerini dikmiş durumdalar. Pazarın içerisinde yabancı oyuncular da var. Biz bunlara saygı duyuyoruz. Ama biz artık göçü tersine döndürmek zorundayız. Çünkü Türkiye şu anda yüzde 8 büyümesiyle Çin’den önde. Artık İngiltere’den buraya gelmiş olan herhangi bir firmanın bize hizmet veriyor olmasından hiçbir rahatsızlık duymuyoruz. Biz de gidip İngiltere’ye satıyor olmamız gerek.
Yesidef olarak hedefimiz, işadamlarımızın ihracat yaptığı her yer aynı zamanda bizim de pazarımız olacak. Ankara’yı merkez kabul edersek, pergelle 3 saatlik uçuş mesafesinde 3 milyar insan yaşıyor. Bu 3 milyar insan, yemek sanayicisi olarak bizim yeni pazarımızdaki hedef kitle.
Türkiye’de hazır yemek sektöründe büyük bir pazar var. Biz öyle bir sektörüz ki, hiçbir sektör olmasın ki bizimle ilişkisi olmasın. Ya birisinin tedarikçisiyiz, ya da onlar bizim tedarikçilerimiz. Biz endüstriyel yemek taşıyoruz. Yılda 100 bin araç yemeklerimizi dağıtmak için yola çıkıyor. Otomotiv sektörünü harekete geçiriyoruz. Her ay 350 bin kişiye yeni iş kıyafeti dağıtıyoruz. Tekstil sektörü bundan faydalanıyor. Tükettiğimiz temizlik malzemelerinden dolayı kimya sektörünü harekete geçirmiş oluyoruz. Dolayısıyla biz aynı zamanda diğer sektörlerin de yeni iş yapmalarına vesile oluyoruz.”
Yesidef’in yeni yönetim kurulu
Hüseyin Bozdağ - Genel Başkan
Sadık Çelik - Genel Başkan Yardımcısı
Arslan Atlı - Genel Başkan Yardımcısı
Faruk Aslanoba - Genel Başkan Yardımcısı
Ahmet Hakan Ay - Genel Başkan Yardımcısı
Levent Duyuler - Genel Başkan Yardımcısı
Sedat Zincirkıran - Genel Başkan Yardımcısı
Selim Sücüllü - Üye
Turan Kuytak - Üye
Ali Süne - Üye
Hasan Keskin - Üye
Erkan Erk - Üye
İlter Boyalı – Üye

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52