At eti yedirenler 6 bin liraya serbest kaldı!

Gıda güvenliğinin sıkça konuşulduğu günümüz Türkiye’sinde trajikomik bir durum yaşandı. At etini restoranlara dağıtanlar yaklaşık 6 bin lira ceza ödeyerek salıverildiler!

At eti yedirenler 6 bin liraya serbest kaldı!
İstanbul'da, bir ihbar üzerine operasyon düzenleyen jandarma, restoran ve kasaplara satılmak üzere kesilip hazırlanan 150 kilo at eti ele geçirdi. Gözaltına alınan 2 kişi ilgili kanun gereği 5 bin 937 lira para cezası kesilerek serbest bırakıldı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine ulaşan bir ihbarda, atların kesilerek kasaplara ve restoranlara satıldığı belirtildi. Olayı araştırmaya başlayan jandarma, Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte harekete geçti. Bir sürücü kursunun kullandığı binada inceleme yapan ekipler bir atı, kesilmiş ve etleri parçalara ayrılmış halde buldu. 150 kilogram at etine el koyan jandarma ekipleri, Ş.T ile İ.K'yı gözaltına aldı.
Jandarmanın tespitlerine göre, iş görmez durumdaki atların İstanbul'un farklı yerlerinden 300 lira karşılığında satın alınıp kesildikten sonra, etlerinin yaklaşık 3 bin liraya kasap ve restoranlara verildiği belirlendi.
El konulan etler, numune alındıktan sonra kireç dökülerek imha edildi. Gözaltına alınan 2 kişi, ilgili kanun gereği 5 bin 937 lira para cezası kesilerek serbest bırakıldı.
Zaman

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52