Sütçüler yeni yönetimini seçti

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği’nin seçimli 3. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi.

Sütçüler yeni yönetimini seçti
Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği’nin (ASÜD) 3. Olağan Genel Kurulu Ankara’da toplandı. Genel Kurulda tek liste ile gidilen seçimlerde Harun Çallı başkanlığındaki ASÜD Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu ve ASÜD’ü TGDF’de temsil edecek isimler belirlendi.

Süt ve süt ürünleri sanayinde faaliyet gösteren şirketler tarafından 6 Mart 2009 tarihinde kurulan ASÜD’ün 3. Olağan Genel Kurulu; divanın teşekkülü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı’nın açılış konuşmasıyla çalışmalarına başladı.

Konuşmasında, ASÜD’ün bugün 122 üyesiyle Türkiye Süt Sektörünün en büyük ve en yetkin sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Çallı, ASÜD’ün bu özelliğiyle, süt sektörünün tüm paydaşlarını çatısı altında toplayan Ulusal Süt Konseyi’nde de Sanayici Grubunu temsil ettiğinin altını çizdi. Çallı, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Kuruluşumuzdan itibaren yaptığımız çalışmalarla, ülkemizde faaliyet gösteren ve gelişmeyi amaçlayan sektör kuruluşlarıyla birlikte sektörün sürdürülebilir büyümesini desteklemek ve halkımızın beslenme ihtiyacının karşılanmasına ‘Güvenilir Gıda’ şartları içinde katkı sağlamak misyonu doğrultusunda süt ve süt ürünleri tüketiminin ve ihracatının arttırılmasını hedefledik. 

Tüm sektörü kucaklayan bir anlayışla, Süt ve Süt Ürünleri Sanayinin sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamak, Tarım ve Hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara sanayi vizyonu ile çözümler üretmek amacıyla kurulan ASÜD, aradan geçen 5 yılda kuruluş hedefleri doğrultusunda büyük başarılara imza atmıştır. Bunlar arasından ilk anda, AB’nin verdiği ihracat onayıyla Türkiye’nin süt ve süt ürünlerine AB kapısının açılmasını, başından beri uygulanmasını istediğimiz ve desteklediğimiz çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerine katkısıyla öne çıkan ve bu yıl üçüncü kez uygulanan Okul Sütü Programı’nı sayabiliriz.”

ASÜD’ün yeni dönemde de sektörün sözcüsü olarak yoluna güçlü bir şekilde devam edeceğine inandığını belirten Çallı, sektörün sorunlarının çözümü yolundaki çalışmalarına destek veren dernek üyelerine, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine, bilim adamlarına ve diğer tüm paydaşlara teşekkür etti.

Yönetim Kurulu faaliyet raporu, Denetim Kurulu raporu ve Mali raporun delegelerin bilgisine sunularak ibra edilmesinin ardından ASÜD Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyeleri ile derneği TGDF’de temsil etmek üzere 1 asil ve 1 yedek baş temsilci ile 2 asil ve 2 yedek temsilcinin seçimi de yapıldı. Taslak bütçenin görüşülerek kabul edildiği genel kurul, dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi. 

Harun Çallı başkanlığında tek liste ile gidilen seçimler sonucunda ASÜD’ün yönetim organları şu şekilde oluştu: 

ASÜD Yönetim Kurulu:
Harun Çallı – Milkon Süt
Mehmet Tütüncü – Ak Gıda
Leyal Eskin Yılmaz – Unilever Türk
Erol Diren – Dimes Gıda
Murat Karlıbaş – Bahçıvan Gıda
Atila Kanbur – Yaşar Dondurma/Mado
Ümit Savcıgil – Pınar Süt
Emil Gotchev – Danone Tikveşli
Kosat Gürler – Gür Süt
Ekrem Kaan – Kaanlar Gıda
Faruk Tahsildaroğlu – Tahsildaroğlu Süt
Mehmet Ali Özkan – Aynes Gıda
Muzaffer Güneş – Güneş Süt
Aytekin Yıldız – Bel Karper Gıda
Abdürrahim Ayhan Birim – Bakkalbaşıoğlu Süt Ürünleri

ASÜD Denetim Kurulu:
Mehmet Metin Güney 
Mustafa Ekici – Ekiciler Süt
Hakan Başer – Başarı Müşavirlik 

TGDF’de ASÜD’ün temsili: 
Harun Çallı – Baştemsilci
Ali Ülker – Temsilci
Dr. Ahmet Serdar Aydemir - Temsilci

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 17:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52