Aroma verici madde yasağı başladı

Aroma verici madde olan "3-Acetyl-2,5-dimethylthiophene", bugünden itibaren piyasaya arz edilecek gıdaların üretiminde kullanılmayacak.

Aroma verici madde yasağı başladı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve uygun durumlarda çevrenin korunmasını da göz önünde bulundurarak, gıdalarda kullanılan aroma vericileri, aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenlerini, bunların üretimlerinde kullanılan kaynak materyaller ile bunların kullanım koşulları ve etiketleme kurallarını yeniden düzenledi.
Resmi Gazete'de yayımlanan, Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, gıdalarda kullanılan aroma verici maddelerde değişikliğe gidildi.
Yönetmelikle "3-Acetyl-2,5-dimethylthiophene", aroma verici madde olarak piyasaya sunulamayacak ve gıdalarda kullanılmayacak. Söz konusu maddenin ithalatı ve bu maddeyi içeren bir gıdanın ithalatına da izin verilmeyecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 17:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ozan Yaman
Ozan Yaman - 9 yıl Önce

Kesinlikle doğru bir karar.

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52