Obezite insanlığı tehdit ediyor!

20 yıl sonra dünyanın en büyük sorunu olacağı iddia edilen obezitenin, çağın en büyük ve tehlikeli hastalığı olması bekleniyor.

Obezite insanlığı tehdit ediyor!
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde "Obezite ve Sağlıklı Beslenme" konulu seminere konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Yunus Yavuz, istatistiksel verilere bakıldığında 20 yıl sonra Amerika’nın büyük bir kesiminin obezite hastalığına yakalanmış olacağını söyledi.

Doç. Dr. Yunus Yavuz, son yıllarda ülkemizde de şeker hastalığı ve obezitenin arttığını belirtti. Yavuz, şekerli yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durmamız gerektiğini, daha sağlıklı bir yaşam için yediklerimize dikkat etmemiz gerektiğini de belirterek, "İçtiğimiz hemen hemen her şeyin içine şeker katılıyor, tüketim konusunda daha bilinçli hareket etmemiz gerektiğini bilmeliyiz. Hamburger mesela, sağlıksız bir şey ama tüketiliyor. Global açıdan düşünecek olursak bugün her köşe başında bir mekan var, insanlar günlük yaşamlarında bu yiyecek ve içeceklerden uzak duramıyor" dedi.

Obezitenin "Kapitalist" bir hastalık olduğunu da belirten Yavuz, "Kalorisi yüksek yiyeceklerden uzak durmalıyız, günlük yaşamımızda daha doğal ve temiz ürünleri tüketmemiz gerekiyor, bunu artık bir bilinç haline getirmemiz gerekiyor" diyerek sözlerini noktaladı. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 12:59

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52