Mutfak Dostları Sunar’ı gezdi

Sunar Yağın Entegre Mısır Tesisleri konularında uzman, özel damak tatlarına sahip gurmelere ev sahipliği yaptı.

Mutfak Dostları Sunar’ı gezdi
İstanbul’da bulunan ve Türkiye’de yeme – içme konusunda birinci derecede görüşlerine başvurulan gurmelerin oluşturduğu Mutfak Dostları Derneği, Sunar Yağ tesislerini gezerek firma hakkında yetkililerden bilgi aldı. Tesis turu esnasında Sunar Yağ yetkilileri, mısır yağının tüm üretim aşamaları hakkında misafirlere detaylı bilgi verdiler.

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı – Mutfak Dostları Derneği Üyesi Tayyar Zaimoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen Adana Lezzet Turuna aralarında, Semih Somer, Ahmet Örs, Faruk Şüyün, Mehmet Yalçın, Yazgülü Aldoğan ve Nedim Atilla gibi hem gazeteci hem de gurme kimlikleri ile ön plana çıkan üyeler de katıldı. Lezzet Turu kapsamında Sunar Yağ tesislerini ziyaret eden üyeler; üretim koşulları, teknolojik alt yapı ve hijyen koşullarından oldukça etkilendiler.

Çukurova Bölgesi’nin tarımsal zenginlikleri sayesinde Türkiye’nin gıda ambarı olmaya aday bir konumda olduğunu belirten Mutfak Dostu Derneği üyeleri, tarımsal faaliyetleri desteklenmesi nedeniyle ve Çukurova çiftçilerine yaptıkları katkılardan dolayı Sunar Grup’a teşekkür ettiler.

Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çomu’nun ileri görüşlü hamleleri ve verdiği güvence ile, Çukurova çiftçisinin mısır ekimine başladığını, Türkiye’de üretilen mısırın %45’ini ise Çukurova Bölgesinin ürettiğini öğrenen Mutfak Dostu Derneği üyeleri; gelinen noktanın şu an itibariyle çok önemli olduğunu ve Sunar Grup’un verdiği desteklerle, mısır üretiminde Türkiye’nin dışa bağımlı olmaktan kurtulacağını kurtulduğunu söylediler. Türk halkının sağlıklı ve kaliteli gıdalara ihtiyacı olduğunu belirten Mutfak Dostları, bunun yolunun tarım-sanayi işbirliğinden geçtiğini, Sunar Grup’un üstüne düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğine inandıklarını söylediler. Mutfak Dostları, “Mısır, Ayçiçek, Fındık, Soya, Kanola ve Zeytinyağlarını ürün gamında bulunduran; ülkemizde tarladan sofraya, mısır yağı üreten tek entegre tesis olan Sunar Grup’un hijyenik ve modern tesisleri gerçekten dikkat çekici nitelikteydi” dediler.

Tüm üretim sürecini titizlikle inceleyen Mutfak Dostları Derneği üyeleri; ürün girdi sürecinden - tohumun kırılıp yağın çıkarılmasına, preslenen tohumda kalan yağın da ekstraksiyon ünitesinde çıkarılmasından rafinasyon sürecine, deodorizasyon ünitesinde koku giderme işlemlerinden - laboratuar ortamında yapılan değer ölçümlerine, dolum işlemlerinden - sevkiyata kadar tüm proses hakkında detaylı bilgi aldılar. Tesis turunu tamamlayan Mutfak Dostları gördükleri karşısında Türkiye’de böyle modern tesislerin bulunmasının ülke için gelecek vaat eden bir yatırım olduğunu belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52