Çiğ Köftede EHEC riski var mı?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 'Çiğköftede EHEC virüsü riski var' uyarısında bulunmasının ardından, çiğköftesiyle meşhur Adıyaman'dan, Bakan Akdağ'ın açıklamasına tepki geldi.

Çiğ Köftede EHEC riski var mı?
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 'Çiğköftede EHEC virüsü riski var' uyarısında bulunmasının ardından, çiğköftesiyle meşhur Adıyaman'dan, Bakan Akdağ'ın açıklamasına tepki geldi.

Avrupa'da 25 kişinin ölümüne neden olan EHEC virüsüyle ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın çiğköftede risk olabilceği yönünde açıklama yapmıştı. Bakan Akdağ'ın bu açıklamalarının ardından Türkiye'nin çiğköftesiyle meşhur ile Adıyaman'dan bu açıklamalara tepki geldi. Onlarca çiğköfte işletmecisinin bulunduğu Adıyaman'da, çiğköftelerin hijyenik koşullarda hazırlandığını belirten işletme sahipleri, Bakan Akdağ'ın açıklamalarına katılmadıklarını ifade etti.

Sebzelerin ve turşuların hijyenik şekilde hazırlandığını ve çiğköftenin eldiven ile yoğrulduğunu belirten çiğköfteciler, çiğköftede 'EHEC' virüs riskinin olmadığını söyledi.

Mehmet Sait Önder isimli işletme sahibi, her şeyin hijyenik koşullarda hazırlandığını ve bunun gözler önünde olduğunu belirterek, "Garnitürlerimiz dahi temiz ve titizlikle hazırlanıyor. Biz kendimize güveniyoruz. Çiğköfte sektöründe Adıyaman'ın hijyenik olduğunu biliyoruz. Sağlık Bakanlığı'mız böyle bir açıklama yaptı ama Türkiye'de böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bakan'a katılmıyorum. Diğer çiğköfteci arkadaşlarımız da benim gibi düşünüyordur" dedi.

Başka bir işletme sahibi Cevdet Çalım ise, her koşulda hijyenik olmaya dikkat ettiklerini vurgulayarak, "Biz temizliğe özen gösteriyoruz. Bizim için müşterinin sağlığı önemlidir. Titiz koşullarda malzemeler hazırlanıyor. Elemanlar temiz ve buna dikkat ediyoruz. Çiğköfteye giren maydanoz ve soğan birkaç defa yıkanıyor." diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52