Müsiad gıda ve tarıma yön verecek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tarım ve Gıda Sektör Kurulu oluşturdu. Kurul, alt kurullarıyla birlikte gıda ve tarıma yön vermeye çalışacak.

Müsiad gıda ve tarıma yön verecek
Gıdavitrini - Müsiad’ın yeni dönem hedef ve faaliyet planlarını açıklamak için basın toplantısı düzenleyen MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin sahip olduğu büyük potansiyele inanarak çıktıkları yolda 22 yıldır çalıştıklarını söyledi. Müsiad’ın yeni Genel Başkanı Nail Olpak yeni döneme ilişkin öncelikli alanlar ve faaliyet programını açıklarken, Tarım ve Gıda Sektör Kurulu oluşturacaklarını ve bu kurulun bir çok başarıya imza atacağını söyledi.
Olpak, “Hedeflerimizi, komisyonlarımız aracılığıyla gerçekleştireceğimiz için, öncelikli çalışma alanlarımızı, komisyonlarımızla ilişkilendirerek aktarmak istiyorum.” dedi.

SEKTÖR KURULLARI KOMİSYONU
Yeni komisyonların çalışma şekilleri hakkında açıklamalar yapan Olpak, “Üçüncü temel hedefimiz, Sektör Kurulları Komisyonumuzun öncülüğünde, sektör kurullarımızla faaliyetlerini ve çerçevesini çizeceğimiz, “Sektörel Büyüme Stratejilerine Katkı Sağlamak” olacak. Bu konudaki hedeflerimizden birkaç örneği de sizlerle paylaşmak isterim.
“Makine Sektör Kurulumuz” makine sektörünün 2023 ihracat hedefi doğrultusunda “Sektörü 2023’e Taşıyacak Makineler” ve özellikle “Yerli Uçak ve Raylı Sistemlerin Üretimi” konularını çalışacak. Ayrıca, sektörün hedefleri, dönüşümü ve ihtiyacını belirlemek üzere tüm sektörel dernekleri bir araya getirecek.” şeklinde konuştu.

TARIM VE GIDA SEKTÖR KURULU
Benzer bir çalışmayı “Tarım ve Gıda Sektör Kurulu”nun yürüteceğini ifade eden Nail Olpak, “Türkiye tarımının sektörel stratejisinin belirlenmesi, kırsal kalkınmanın küresel standartlara yükseltilmesi ve ülkenin var olan potansiyelinin kullanılması amacıyla Tarım ve Gıda Sektör Kurulumuzun oluşturduğu, “Türkiye Gıda Meclisi” ile birlikte, bu yıl ortak çalışmalar yürüteceğiz. “Tarım ve Gıda Meclisi”, “Helal Gıda” ve “Türk Tohumu” gibi önemli konu başlıklarında çalışmalar hazırlayacak. Diğer sektör kurullarımız da benzer çalışmaları kendi alanlarında gerçekleştirerek, her biri sektör vizyonuna ilişkin raporlar hazırlayarak kamuoyuna sunacak.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52