Bakkal ve marketçi böyle büyüyecek!

Teda Başkanı Taner Karamollaoğlu, yapılacak stratejik ortaklıkla bakkal ve marketlerin uluslararası perakendecilerle rekabet edebilir hale geleceklerini söyledi.

Bakkal ve marketçi böyle büyüyecek!

Türkiye’nin yeni perakende devi olacaklarını söyleyen Teda Global Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Taner Karamollaoğlu, Teda çatısı altında yapılacak stratejik ortaklıkla bakkal ve marketlerin uluslararası perakendecilerle rekabet edebilir hale geleceklerini belirtti. Teda Global’in bakkal ve marketlerde değişim ve dönüşüm harekatı başlattığını söyleyen Teda Global Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Taner Karamollaoğlu, “Teda Global Verimli Tedarik Sistemi konusunda 4.5 yıldır çalışıyoruz. Şu anda 350 tedarikçi ve 1250 bakkal-markete ulaştık” dedi.

Verimli Tedarik Sistemi’yle verimsiz olan tedarik zincirini tedarikçiler ve satış noktaları için daha verimli bir yapıya dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyen Karamollaoğlu, “Pilot çalışma sonunda yüzde 25 olan tedarik maliyetlerini yüzde 2-3 seviyesine indirmeyi başardık” dedi.

Stratejik ortaklık adı altında, satış noktalarını pazarlama, satınalma, tabela birliği ve ortak markayla destekleyeceklerini ifade eden Karamollaoğlu, “Bu yöntemle geleneksel pazardaki mahallemizin bakkal ve marketleri ulusal ve uluslararası düzeydeki perakende firmalarıyla rekabet edebilir duruma gelecek” diye konuştu.

Reklam desteği verilecek
Projeyle geleneksel piyasayı koruyarak yerel üretici ve tedarikçilerin ayakta kalmalarına destek olacaklarını anlatan Karamollaoğlu, “Proje kapsamıda bakkal ve marketlerde tabela birliği yaptıklarını belirtti.

Önümüzdeki 5 yıl içinde 25 bin noktaya ve stratejik ortaklıkla toplam 10 milyar TL’nin üzerinde ciroya ulaşaklarını dile getiren Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

“Stratejik ortaklık sermaye veya hukuki bir birleşme anlamına gelmiyor. Hepsi bir anlamda franchisee olacak. Şu anda tek başına yapamadıkları reklam, insert, özel kampanya, sistem kurma, yönetme ve tanıtım faaliyetlerini merkezi olarak sunacağız.”

‘Milli bir proje bu’
Proje kapsamında yazılım şirketi kurduklarını söyleyen Taner Karamollaoğlu, “68 kişilik bir yazılım ekibimiz var. Sistemimiz 12 bankayla entegre çalışıyor. Şu ana kadar 6 milyon dolarlık bir yatırım yaptık” dedi.

Teda Global Verimli Tedarik Sistemi’nin milli bir proje olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, çalışmalara “Çalışmalarımıza Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı da (KOSGEB) destek veriyor” diye konuştu.
Eylem Türk - Milliyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52