Ankaralı ekmeğinin kıymetini biliyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Ankara'da ekmek israfının Türkiye geneline göre çok düşük olduğunu belirterek, "Ankaralı ekmeğinin kıymetini biliyor, israf etmiyor" dedi.

Ankaralı ekmeğinin kıymetini biliyor

ATO Başkanı Salih Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, ATO Fırıncılar Meslek Komitesi verilerine göre Başkent'te bulunan 400 fırında günlük 4 milyon adet ekmek üretildiğini bildirdi. Ankara'daki ekmek israfının üretimin yüzde 2'si kadar olduğunu ifade eden Bezci ''Fırıncılar Federasyonu'nun ülke geneline ilişkin açıkladığı 7 milyon adet (Türkiye genelinde günlük israf edilen ekmek sayısı) dikkate alındığında Başkent'teki ekmek israfının az olması sevindiricidir'' dedi. Türkiye genelinde yüksek olan ekmek israfının Ankara'da düşük seviyede olduğuna dikkati çeken Bezci, büyük bölümü işçi ve memur olan Ankaralı tüketicinin bilinçli, ekmeğinin kıymetini bilen, israftan kaçınan ve ''ayağını yorganına göre uzatan'' bireyler olduğunu ifade etti.

Ruhsatsız fırın yok
Başkent'te sayıları 400'ü bulan fabrikalarda ekmek üretimi yapıldığını kaydeden Bezci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve belediyelerle yürüttükleri koordineli çalışmalarla tüm fırınların ruhsatlı ve Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne uygun üretim yapar hale getirildiğini kaydetti.
Bezci, ''Şehrimizde merdiven altı üretim veya ekmek standartlarına uymayan üretim söz konusu bile edilemez'' dedi.
Şehrin değişik yerlerinde ekmek üretimi yapan fırınların aynı zamanda perakende satış da yaptığını hatırlatan Bezci, şunları kaydetti:
''Her ekmek fırını aynı zamanda birer satış tezgahı. Her gün yüzlerce binlerce kişi buralara girip ekmeğini alıp çıkıyor, böylelikle denetim de yapmış oluyor. Fırınlarımız, aynı zamanda kamu kurumlarına da toplu üretim gerçekleştiriyor ve bu kurumlar tarafından da sıkça denetime tabi tutuluyor. Bu yüzden Ankaralı'nın standart dışı ekmek yemesi mümkün değil.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52