İş dünyası İgiad’ın iftarında buluştu

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) her Ramazan geleneksel olarak düzenlediği iftar programını bu yıl İBB Florya Sosyal Tesislerinde düzenledi. İGİAD iftarına iş, akademi, sivil toplum ve medya aleminden çok sayıda davetli katıldı.

İş dünyası İgiad’ın iftarında buluştu
Yemeğin hemen sonrasında başlayan programda, İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan kürsüye gelerek davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Ramazan ayının güzelliklerine ve gündeme ilişkin birçok konuya temas eden Alkan , iş görenlere Ramazan ayında daha esnek davranılması gerektiğini hatırlattı: “Çalışma hayatında öyle sektörler var ki, iş görenlerin yoğun emeği neticesinde gerçekleşiyor işler. Bu günlerde onlara işverenler olarak biraz daha esnek davranmalıyız. Çalışma saatleri ve koşulları üzerinde biraz daha düşünerek, onlara bu ayda daha fazla yardımcı olmalıyız.  Kolaylaştırmalıyız, zorlaştırmamalıyız… “

Alkan, son zamanlarda ülkemizin ana gündemini oluşturan küresel ekonomik kriz söylentilerine ilişkin tedbirli olunması gerektiğini ve borçlanmalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi: “Türkiye, son on yıldır ekonomi alanında attığı sağlam adımlarla bu gelişmeler karşısında sağlam bir şekilde duruyor. Kriz çığırtkanlığı yapanlara dikkat etmeliyiz. Temkinli olmalıyız. Türkiye’nin son yıllarda ortaya koymuş olduğu vizyonu doğru okumalıyız. Sizlere tavsiyemiz; bu dönemlerde finans kurumlarıyla olan ilişkilerinize ve borçlanmalarınıza dikkat etmenizdir. Kontrolü elden bırakmamak ve ayağı yorgana göre uzatmak gerekiyor.”

Ardından kürsüye gelerek konuşmalarını sürdüren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Yalçıntaş, ticaret yaparken ana gayenin kar elde etmek olmadığını dolayısıyla tüccarların bunun dışında daha fazla istihdam sağlamak ve erdemli işler yapmak için de çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.  Dünyadaki gelir adaletsizliğinize dikkat çeken Yalçıntaş, her yıl rakamsal olarak dünya ekonomisinin daha da büyüdüğünü ancak ters orantılı olarak ise dünya coğrafyasında açlık ve yoksulluğun arttığını sözlerine ekledi. Yalçıntaş, İGİAD’ın temel felsefesini oluşturan “Helal kazancın adil bölüşümü” ilkesini işaret ederek, “Burada sormamız gereken şey şudur: Her yıl dünya ekonomisi büyüyor, daha da zenginleşiyor fakat diğer taraftan da Afrika’daki durumlar yaşanıyor. Nasıl oluyor da bu zenginlik birkaç kişinin cebine giriyor, adil bölüşülmüyor ve hala dünyada açlık ve sefalet baş gösteriyor?” dedi.

Program, onur konuğu ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Düzenli’nin “Kar ve bereket” adlı kısa konuşmasının ardından son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52