Yenilenebilir enerji geliştirme işbirliği

İki yenilenebilir enerji teknolojisi firması İngiltere gıda sektöründe anaerobik arıtma geliştirme amacı ile birlikte çalışıyor.

Yenilenebilir enerji geliştirme işbirliği
Şekerleme ve içecek sektörüne yönelik projeler üzerinde çalışmalarını sürdüren İngiliz anaerobik arıtma firması Clearfleau, bu teknolojiyi diğer gıda işleme sektörlerinde de uygulamak üzere Alman Biogastechnik GmbH (UTS) firmasıyla işbirliği yapıyor.

UTS ABD hissedar Anaergia grubun parçası olan ve kaynakları biyogaz teknolojisi, tarımsal işletmelerin ana odak noktası, Avrupa genelinde üretim tesislerinde.

Anaerobik arıtma ile gıda ve içecek imalatı atıklarından enerji üretiliyor. Bu teknoloji, üretim atıklarını, istenmeyen yan ürünleri ve bileşenleri ısı ve güç enerjisine dönüştürerek üreticilere atık yönetiminde ve imalat maliyetlerinin denetiminde yararlar sağlıyor. Teknoloji maliyet tasarrufunun yanı sıra kazanç elde edilmesini de sağlıyor.

Teknoloji biyogaz çıktısını en üst düzeye çıkarıyor ve işleme tesisinin hükümetin yenilenebilir enerji teşviklerinden pay almasına olanak yaratıyor.

Gıdahattı.com

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52