ETBİR’den Somali’ye anlamlı destek

ETBİR Yönetim Kurulu tarafından Ramazan aylarında geleneksel olarak düzenlenmeye çalışılan iftar yemeğinin bütçesi, bu yıl Somali’ye yardıma ayrıldı.

ETBİR’den Somali’ye anlamlı destek
Sektör mensuplarını bir araya getirmek üzere düzenlenen yaklaşık 200 kişilik yemeğin bütçesi, üyelerin de katılımıyla Somali’ye insani yardım hesabına aktarılmak üzere Kızılay’a bağışlandı. Yönetim Kurulu’nun davetiyle yapılan bağış organizasyonuna ETBİR üyelerinin de destek vermesiyle toplanan 15.000 TL, 12 Ağustos’ta Kızılay Marmara Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildi.

ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Yücesan, Yönetim Kurulu Üyesi M. Emin Arslan ve Genel Sekreter Ayla Torun, Kızılay Marmara Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Müdürü Ahmet Güzel’i çeki teslim etmek üzere ziyaret etti. ETBİR mensuplarının bu organizasyonundan duydukları memnuniyeti ifade eden Ahmet Güzel, sivil toplum kuruluşlarının bu tür desteklerinin kendilerini daha da güçlendirdiğini ve mutlu ettiğini söyledi.

İYİLİK KERVANINA KATKIMIZ OLMALI

Görüşmede, ETBİR mensupları adına bu yardımı ilettiklerini belirten Ahmet Yücesan; “Özellikle Ramazan ayında kamuoyunda oluşan Afrika’yla ilgili hassasiyeti biz de gözlemliyoruz. Üyelerimizin de katkılarıyla Somali’ye destek vermek istedik “ dedi.

Görüşmede Ahmet Güzel, Kızılay’ın Somali’ye insani yardım kampanyası kapsamında yaptığı yardım organizasyonu hakkında bilgi verdi. Marmara Bölgesi’ndeki on ilin ayni yardımlarının Lojistik Merkezi’nde toplandığını ve ikinci geminin bu hafta yola çıkacağını söyleyen Güzel, Mogadişu’da Türk ekipleri ve yardımlarının coşkuyla karşılandığını belirtti. Vatandaşların gönülden yardımlarını kolilerle merkeze ulaştırdıklarını söyleyen Güzel, “Hatta merkezimizin bulunduğu semtteki küçük çocuklar harçlıklarını biriktirerek aldıkları gıda maddelerini koli yaparak bize getiriyorlar” dedi. Kızılay’ın ayrıca Kenya ve Sudan’da da sağlık hizmeti vermeye devam ettiğini belirten Ahmet Güzel,  Türkiye’nin Somali’ye yardımda uluslararası alanda önde olduğunu ve devletin uzun vadede daha kalıcı çözümlerle Somali’ye destek olmayı hedeflediğini bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52