BAKTAD Mehmet Yıldırım'la devam edecek

BAKTAD, 23 Mayıs'ta genel kurula gidiyor. Genel kurul öncesi, tüzük değişikliğiyle Mehmet Yıldırım'ın başkanlık yolunu açan BAKTAD Yönetimi, önümüzdeki dönemde ciddi projeler hedefliyor.

BAKTAD Mehmet Yıldırım'la devam edecek

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), Genel Kurul heyecanı yaşarken, başkanlık konusundaki belirsizlik ise geçtiğimiz günlerde yapılan tüzük düzenlemesiyle giderilmişti. BAKTAD Yönetim Kurulu, altı dönemdir genel başkanlık görevini başarıyla yürüten Mehmet Yıldırım'ın önümüzdeki süreç içinde de genel başkanlığa devam etmesi konusunda aldığı kararı, 23 Mayıs'ta yapılacak Genel Kurulları'yla uygulamaya koymuş olacak. Aldıkları kararı, yaptıkları tüzük düzenlemesiyle hayata geçiren ve Yıldırım'ın yeniden başkan olmasının önünü açan yöneticiler, “BAKTAD'ın kurumsal kimliğini, marka değerini ve sektörümüzün dertlerini en iyi bilen Yıldırım'ın bu görevde kalması bizim için en doğru ve en önemli kararlardan birisiydi” diye konuşarak kararlılıklarını göstermişlerdi.

BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, 23 Mayıs 2013 (Perşembe) günü yapılacak olan genel kurullarının onur konuğunun Aileden Sorumlu Bakan Fatma Şahin olacağını belirterek, “Kongremiz, sektörümüz açısından yeni açılımlara sahne olacak. Baklavaya ve tatlı sektörüne verdiğimiz katma değeri yeni projelerimizle artıracağız” dedi.

Türkiye'nin 2023 vizyonunda tüm sektörlerin canla başla çalışarak gerek içeride gerekse dışarıda yeni hamleler oluşturma misyonu bulunması gerektiğini kaydeden Mehmet Yıldırım, “Biz de ülkemizin en önemli mutfak değeri olan baklavanın iç piyasada daha çok sahiplenilmesi, ihracat noktasında daha önemli potansiyellere imza atabilmek için girişimlerde bulunacağız. Kendi değerimizi bir kültür hazinesi olarak tanıtma ve mutfaklara girmesi noktasında vizyoner çalışmalar yapacağız” dedi.

BAKTAD'ın, ülkemiz tatlı sektöründe bir temel taşı ve önemli bir dönemeç olduğunu vurgulayan Mehmet Yıldırım ise, yeni dönemde de kendisine verilecek görevi seve seve yerine getirmekten memnun olacağını belirtti. BAKTAD'ın kurulduktan sonra, baklavaya ve tatlı sektörüne yeni bir ivme, yeni bir soluk, yeni bir nefes getirdiğini, kalite, kalite konsepti ve marka değerini oluşturarak, sektördeki birliği ortaya koyduğunu belirten Yıldırım, “Sektörümüzde katma değer sağladık. Yaptığımız faaliyetlerle, çalışmalarla baklavanın standartlarının zirveye çıkmasına yardımcı olduk. Sektörde hiçbir araya gelemez diye bakılan arkadaşlarımızı toparlayarak, sıkıntılarımızı, dertlerimizi çözme noktasında çok güzel bir birliktelik ve irade sergiledik. Bunun devam etmesi noktasında da gerçekten heyecanlıyız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52