Baklava en önemli değerimizdir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e İTO ziyaretinde baklava ikram eden BAKTAD Genel Başkanı ve İTO 1. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım, “Baklava en önemli değerimizdir” dedi.

Baklava en önemli değerimizdir
Nedim Odabaş Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e İTO ziyaretinde baklava ikram eden BAKTAD Genel Başkanı ve İTO 1. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım, “Baklava en önemli değerimizdir. Kültürel değerlerimiz tarih mirasımızdır” dedi.

İstanbul Ticaret Odası 1. Meslek Komitesi Öğütülmüş Tahıl Ürünleri Komitesi Meclis Üyesi ve BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, geçtiğimiz günlerde İstanbul Ticaret Odası’nı ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş’la birlikte baklava ikram etti.

Mehmet Şimşek, baklavanın Türkiye’nin en önemli mutfak kültürü parçası olduğunu belirterek, “Baklavamızın hem ulusal hem de uluslar arası arenada tanıtılması, pazarlanması ve kültürel bağlamda ihracının sağlanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş da, baklava ve tatlı kültürünün Türklerin en önemli değerlerinden olduğunu vurgulayarak, “Türk mutfağı dünyanın en zengin mutfaklarından birisidir. Ama, bu zenginliğe sahip çıkmak, bu zenginliği yaşatmak ve kültürel olarak sahiplenmek toplumsal olarak en önemli sorumluluklarımızdan birisidir. Kültürel değerlerimiz kolay ortaya çıkmıyor. Bu değerleri geçmişten miras alıp bir sonraki nesle aktarmak en önemli misyonumuz olmalı” diye konuştu.

BAKTAD Genel Başkanı ve İTO 1. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım, baklavanın sofraların padişahı, padişahların tatlısı olduğunu kaydederek, “Baklava en önemli kültürel değerimiz ve Türk mutfağının en büyük zenginliklerinden birisidir. Bu tarihi değerimize sahip çıkmak adına geçtiğimiz dönemde yaptığımız çalışmaları bu dönemde de sürdüreceğiz. Suriye’nin ve Yunanistan’ın baklava değerimize sahip çıkmaya kalkışmış olmasından sonra kültürel hazinemizin kültürel ihracını sağlayacak formasyonda çalışmalara ağırlık verdik. Baklava A milli tatlılarımızın başında geliyor. Öncelikle bu değerimizin ulusal formatta insanlarımıza maledilmesi yönünde çok önemli çalışmalara yapmamız gerekiyor. Diğer yandan bu değerimizin uluslar arası arenada görücüye çıkarmak, daha çok ülke insanıyla buluşturmak ve bu değerimize katma değer sağlamak için müthiş bir açılım gerçekleştirdik. Bu yönde Haziran ayında Baklavanın hem ulusal hem uluslar arası arenada tanıtımı yönünde yeni bir çalışmanın startını vermiş bulunuyoruz. Bu yönde hazırladığımız projelerimizle tamamen Türk tatlısı olan baklavanın katma değerini yükseltmek boyun borcumuz olacak” açıklamasını yaptı.

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, Gdo, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hijyen, Baktad, Baklava, Mehmet Yıldırım, Murat Yalçıntaş, İTO, Mehmet Şimşek

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52