Üç sektörde Uzakdoğu heyecanı başladı

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi ile Kuru Meyve Tanıtım Grubu, ihracatçıların Japonya ve Çin pazarına açılmaları için çalışma başlattı.

Üç sektörde Uzakdoğu heyecanı başladı

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Kuru Meyve Tanıtım Grubu ve Deri Tanıtım Grubu, bu üç sektördeki ihracatçıların Japonya ve Çin pazarına açılmaları amacıyla sektörel ticaret heyeti organizasyonu düzenliyor.

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda, Kuru Meyve, Deri, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Gruplarının işbirliğinde hedef pazarlarımız içerisinde yer alan Japonya ve Çin pazarlarına yönelik olarak düzenlenecek olan "Ticaret Heyeti" organizasyonu 16-22 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Japonya yaklaşık 130 milyonluk nüfusu ve kişi başı 34 bin ABD Dolarlık milli gelir düzeyi ile deri ürünleri, kuru meyve, zeytin ve zeytinyağı için önemli bir pazar potansiyeli oluştururken, dünyanın en kalabalık ve dolayısıyla en büyük pazarı konumundaki Çin de benzer bir potansiyel sunuyor.

16-22 Şubat 2014 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo ile Çin'in Şanghay kentlerine yönelik olarak düzenlenecek "Ticaret Heyeti" organizasyonu kapsamında Türkiye'den, Japonya'dan ve Çin’den üst düzey yetkililerin katılımları ile Türk, Çinli ve Japon işadamları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilmesi ve sözkonusu pazarların yakından incelenmesi hedefleniyor.

Gerek Japonya ve Çin pazarına girmek isteyen ve gerekse bu pazarlara yönelik olarak ihracat gerçekleştiren firmalarımızın pazar paylarının geliştirilmesi açısından önemli bir fırsat niteliğindeki heyete katılım bedeli kişi başı 2 bin 770 Avro olarak belirlendi. Katılım ücretine ekonomi sınıfı İstanbul-Tokyo-Şanghay- İstanbul uçak bileti bedeli ile 4 gece oda+kahvaltı konaklama bedeli ve transferler dahil olup, Çin vize bedeli ve yemek bedelleri dahil olmadığı kaydedildi.
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 11:23

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52