Ülker tatlı rekabeti dondurdu!

Yıldız Holding iştiraklerinden Golf Dondurma'nın satışı için yetkilendirme yapıldığı belirtildi. Hayli zamandır dedikodu düzeyinde dillendirilen iddia gelen açıklama ile doğrulandı.

Ülker tatlı rekabeti dondurdu!


Gıdavitrini - Golf markasıyla sektöre hızlı bir giriş yapan ve tüketicilerin teveccühüyle karşılaşan Ülker, son zamanlarda bir çok markasını elinden çıkardı. Satış sürecinin son halkası ise; tatlı rekabetin yaşandığı dondurma pazarında faaliyet gösteren Golf markasının satışı oldu.

Yıldız Holding iştiraklerinden Golf Dondurma'nın satışı için yetkilendirme yapıldığı belirtildi. Hayli zamandır dedikodu düzeyinde dillendirilen iddia gelen açıklama ile doğrulandı. Son zamanlarda gıda sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda markayı elinden çıkaran Ülker Grubu'nun, 'gıda sektöründe küçülmeye gitmesi' merak uyandırdı.
Natura Gıda tarafından yapılan resmi açıklamada satış süreci doğrulanmış oldu. Türkiye’nin iki numaralı dondurma markası olan Golf’ün sahibi Natura Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., şirketin tamamı ya da çoğunluk hissesini satmak üzere Ünlü & Co. Yatırım Danışmanlığı şirketini yetkilendirdi. 

Satış ne zaman resmiyet kazanacak?

Natura Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2011 senesinde ortaklık yapısında bir değişikliğe gitmiş ve 2015 yılı itibariyle de çoğunluk hissesini Turkven Girişim Sermayesi Şirketi ve Ünlü & Co’nun danışmanlığını yaptığı yatırımcıların ortaklığı ile kurulan Ice Cream Investment BV’ye devretmişti. 

Bu işlemin ardından marka, Golf Dondurma olarak yoluna devam ederken, Yıldız Holding A.Ş. şirketin küçük ortaklarından biri haline gelmisti.

Natura Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin şu anki ortaklık yapısında hisselerin yüzde 55’ini Turkven Girişim Sermayesi Şirketi ve Ünlü & Co’nun oluşturduğu Ice Cream Investment BV, yüzde 18.75’ini MKS Marmara Entegre Kimya San. A.Ş., yüzde 15.38’ini Yıldız Holding A.Ş. ve geri kalan yüzde 10.88’ini gerçek kişiler oluşturuyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2017, 16:12

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52