İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden birinin lahana olduğ
unu söyledi.
Türkiye’de önemli lahana ür
etim merkezlerinden olan Niğde'de
"1. Lahana Festivali" düzenlendi. Bor Belediyesi ve Lahana Birliği tarafından Kaynarca İlkokulunda gerçekleştirilen organizasyonda, lahana sarması yarışması düzenlendi ve öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler yapıldı.
Yoğun ilgi gören programa katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay bir lahana tarlasını gezerek çiftçilerle sohbet etti.
Daha sonra programda konuşma yapan Karatay, lahananın birçok hastalığı önlediğini kaydetti.
Lahananın kışın tüketilmesi gerektiğini belirten Karatay, şöyle konuştu:
"Dünyanın en önemli, en sağlıklı yiyeceği lahanadır. Doğal olarak ev
turşusu yapıldığı zaman, camın içinde, turşu da en doğal probiyotiktir. Kışın bol bol lahana yiyin, bol bol lahana çorbası için, çocukları alıştırın bol bol lahana çorbası içsinler. O zaman hastalanmazsınız. Lahananın her türlü yemeğini yiyebilir
siniz. Ama lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, alzaymır olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler."
Üreticilerden Vedat Altınöz ise
etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Böyle bir etkinliğe ihtiyacımız vardı. Yetiştirmesini çok iyi biliyoruz lahananın ama
pazarlamada sıkıntı çekiyoruz. Bu sıkıntıyı da böyle etkinliklerle gidermeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!