Gıdavitrini - Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde evlerde kadınlar tarafından
domates ve biber
salçası yapımına başlandı. Sarıgöllü ev kadınları tarafından kış aylarında değerlendirilecek olan biber ve domates salçası yapımı yoğ
un bir şekilde sürdürülüyor.
İmece u
sulü ile bir araya gelerek birlikte salça yaptıklarını belirten ev kadını Emine Hasırcı, "Kışlık salçalarımızı havaların sıcak olduğu zamanlarda yapmayı tercih ediyoruz. Kış aylarında yemeklerin içlerine koyduğu
muz biber ve domates salçaları yıl boyunca yetecek kadar yapmaktayız. Zira zahm
eti çok oluyor ama
lezzeti başka oluyor" dedi.
Salça yapmanın inceliklerini anlatan ev kadını Emine Uysal ise, "Yapacağımız kadar domates ve biber almaktayız. Domatesleri iyice doğradıktan sonra, yeteri kadar tuz atarak, bidonların içlerinde sıcak günlerde üç gün bekletilerek erime
sini bekleriz. Ardından da bidonların içinden alınan erimiş salçaların suyunu süzdürdükten sonra geniş kaplara konularak üç günde güneş altında bekletilir ve sonra kışın tüketilmek için saklama kaplarına konur" diye konuştu.
Kaynak: iha.com.tr
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!