Türk piliç eti ilk kez Malezya’da

Malezya pazarı Türk piliç etine açıldı. Şubat ayında piliç eti ürünlerini satışa sunan Keskinoğlu, 3 yılda Malezya’ya 5 milyon dolarlık ihracat yapacak.

Türk piliç eti ilk kez Malezya’da
GIDAVİTRİNİ - Yıllardır sadece Endonezyalı tek bir üreticiden piliç eti ithal eden Malezya, Keskinoğlu’nun 3 yıllık çalışmaları sonrasında Türk piliç etine de onay verdi. Şubat ayında market raflarında piliç eti ürünlerini satışa sunan Keskinoğlu, 3 yılda Malezya’ya 5 milyon dolarlık ihracat yapacak…

Türkiye’yi dünyanın 75 ülkesinde temsil eden Keskinoğlu, alternatif pazarlar yaratarak sektörün önünü açmaya devam ediyor. Singapur’un ardından dünyanın en zor girilen helal et pazarı Malezya’yı hedef alan Keskinoğlu, Malezya Tarım Bakanlığı ve Jakim (Malezya Diyanet Yetkili Otoritesi) ile 3 yıldır sürdürdüğü görüşmeleri başarı ile sonuçlandırdı. Keskinoğlu yürüttüğü çalışmalar sayesinde Malezya’ya piliç eti ihraç eden dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise ilk üreticisi oldu. 

35 milyon nüfusu ve 50 kg. kişi başı tüketim oranı ile Malezya’nın piliç etinde büyük bir potansiyel taşıdığının altını çizen Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Şu anda Malezya’nın piliç eti ithalatı 37 bin ton ancak iç tüketim her yıl % 11 oranında artıyor ve ithalat iznini de kolay kolay vermiyorlar. Biz 3 yıl çalıştık bu ihracatın gerçekleşmesi için. Malezyalı yetkileri tesislerimizde ağırladık, TC. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve Malezya Ticaret Müşavirliğimizin bu süreçte büyük katkıları oldu. Şu anda aylık 50 bin kg ile başladık ama birkaç yıl içinde bu rakamı 5’e katlayacağız. Dinamik ekonomisiyle Asya’nın en hızlı gelişen ülkesi Malezya’da başlayan bu faaliyetlerimiz çevre ülkelerdeki pazarları da tetikleyecektir. Malezya Hava Yolları ile de görüşmeye başladık, uçaklarda piliç eti ve zeytinyağı ürünlerimiz ikram edilecek. 2014 yılında bunun da sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi. 

Keskinoğlu ürünleri şu anda Malezya’da başta Coldstorage, Yogja ve Aeon süpermarketleri olmak üzere yaklaşık 300 noktada satışa sunulacak. Keskinoğlu, Ravika markasıyla 5 yıldır Malezya’ya yapılan Türk zeytinyağı ihracatının da % 90’ını tek başına yapıyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2014, 12:18

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52