Migros'a yerli ortak mı geliyor?

Anadolu Grubu şirketlerinden Anadolu Endüstri AŞ'nin Migros ve Tesco Kipa birleşmesi sonrası yeni oluşuma ortak olmayı düşündüğü iddia edildi.

Migros'a yerli ortak mı geliyor?
Anadolu Grubu iştiraklerinden Anadolu Endüstri AŞ'nin Tesco Plc'nin Türkiye'deki operasyonu Kipa ve Migros'un birleşmesi halinde ortaya çıkacak şirketten hisse almayı düşündüğü iddia edildi.

Bloomberg News'in haberine göre 2008 yılında 3.3 milyar dolara Migros'u satın alan BC Partners'ın bir süredir Migros'tan çıkma seçeneklerini değerlendirdiği, seçeneklerden birinin de Migros-Tesco Kipa birleşmesinin ardından Anadolu Endüstri AŞ'ye hisse satışı olduğu da belirtildi.

Ancak Bloomberg konuya yakın kaynakların, devam eden görüşmelerden bir sonuç alınacağı garantisi olmadığını söylediğini belirtti.

İLK AÇIKLAMA GELDİ
Öte yandan Anadolu Grubu ortaklarından Yazıcılar Holding konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada yeni iş alanlarında iş fırsatların değerlendirildiği belirtirken henüz kamuya açıklanması gereken bir oluşum bulunmadığı belirtildi.
Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Ortağı konumunda bulunduğumuz Anadolu Grubu operasyonlarının istikrarlı büyüme trendini destekleyecek şekilde yeni iş alanlarında çeşitli iş fırsatlarının değerlendirilmesi, Anadolu Grubu iş stratejisinin önemli bir parçasıdır. Bu çerçevede bağlı ortaklığımız Anadolu Endüstri Holding, iş geliştirme faaliyetleri kapsamında perakende sektöründe de çeşitli iş imkanlarını değerlendirmekte olup, şirketimiz açısından henüz kamuya açıklanması gereken bir oluşum bulunmamaktadır. Konu ile ilgili olarak gelişmeler olduğu takdirde kamuoyu usulüne uygun olarak bilgilendirilecektir."

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 12:22

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52