Kazak sofralarında Ravika farkı

Keskinoğlu, Ravika markasıyla 5 yıldır faaliyet gösterdiği Kazakistan zeytinyağı pazarı için 1 milyon liralık yeni anlaşma imzaladı.

Kazak sofralarında Ravika farkı
GIDAVİTRİNİ - Keskinoğlu, 5 yıldır faaliyet gösterdiği Kazakistan zeytinyağı pazarı için 1 milyon liralık anlaşma imzaladı. Ravika, Türkiye’den Kazakistan’a yapılan zeytinyağı ihracatının yüzde 50’sini tek başına karşılayacak…

Türkiye ambalajlı zeytinyağı ihracatının yüzde 7’sini tek başına gerçekleştiren Ravika, Singapur’dan Norveç’e, Amerika’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar toplamda 75 ülkeye ihracat yapmaya ve global pazardaki payını arttırmaya devam ediyor. Türk zeytinyağını hak ettiği yere ulaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Keskinoğlu, ilk olarak 2009 yılında ihracata başladığı Kazakistan ile yeni bir anlaşma imzaladı. 5 yıldır ülkenin en büyük marketlerinde Ravika ile yer alan Keskinoğlu, bu anlaşma kapsamında Kazakistan’a 100.000 litre zeytinyağı ihraç edecek. 

Yıllık toplam zeytinyağı ithalatının 988 bin litre olduğu Kazakistan pazarının büyüme potansiyeli taşıdığını ve Türk markalarının bu pazarda avantajlı olduğunun altını çizen Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Orta Asya’nın alım gücü en yüksek ülkelerinden biri olan Kazakistan’da zeytinyağı henüz gelişmekte olan bir pazar, Ravika ile girdiğimiz bu pazarda büyük bir ivme yakalayarak ihracatımıza hız verdik. Ip Nusipova T.K. şirketi ile yaptığımız bu son anlaşmayla artık Türk markasının girmediği market rafı neredeyse kalmayacak. Ürünlerimizde Türk vurgusunu belirtmek amacıyla, ambalajlarımızda Türk Bayrağı ve Türk motiflerini kullanıyoruz. Kazakistan’da Türk ürünleri büyük ilgi ve memnuniyetle karşılanıyor” dedi. 

Ravika, Kazakistan’da Ramstore, İnterfood, Green Market, AlmaStore, Jubilee supermarket ve Metro market şubelerinde satışa sunuluyor. 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2014, 12:22

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52