Anne sütü internete düştü!

Kimi toplumlarda "sıvı altın" diye anılan anne sütü, bugünlerde bu tanımlamayı haklı çıkaracak şekilde, pazarlanan bir ürün haline geldi.

Anne sütü internete düştü!
Anne sütünün bebekler için benzersiz yararları olduğu öteden biliniyor. Kimi toplumlarda "sıvı altın" diye anılan anne sütü, bugünlerde bu tanımlamayı haklı çıkaracak şekilde, pazarlanan bir ürün haline geldi. Yalnızca kendi bebeklerini emziremeyen anneler değil, babalar da, internetten satılan anne sütüne yoğun şekilde rağbet ediyor.


Ancak sağlık yetkilileri internetten satın alınan anne sütünün taşıyabileceği tehlikelerin, sağlayacağı yararlardan yüksek olabileceğine dikkat çekiyor.
New York'ta yaşayan Tamar ve Keith Poysner, 7 aylık oğullarını tek gelirle büyütmeye çalışıyor. Anne Tamar Poysner, "Bebekle evde kalınca, ne yaparım da, evden, gelirimizi artıracak bir iş yapabilirim diye düşünmeye başladım. Bebeğim için sütüm fazla geliyordu, niye olmasın deyip fazla sütümü satmaya başladım." diyor.
29 mililitresini 2 dolardan satan Tamar'ın sütü, aileye haftada 100 dolar ek gelir sağlıyor. Bu ek gelir de mutfak giderlerine ve faturların ödenmesine katkıda bulunuyor.
 
Tamar Posyner, anne sütüne büyük rağbet olduğunu farkedip internet üzerinden sütlerini satan yüzlerce anneden sadece biri.
ABD'de anne adaylarının neredeyse yüzde 80'i bebeklerini emzirmek istediklerini söylüyor. Anne ve bebek sağlığı görevlileri, artık anne sütünün yararlarının anlaşıldığına işaret ediyor.
 
Ancak ABD Gıda ve İlaç Dairesi, bebeklerin internette satılan veya bağışlanan anne sütüyle beslenmesini tavsiye etmiyor.
Dr. Kathleen Marinelli bu uygulamanın giderek yayıldığına dikkat çekerek, anne babaların muhtemel tehlikelerin bilincinde olmaları gerektiğini söylüyor.
Dr. Marinelli, "İnternetten temin edilen anne sütü AIDS veya Hepatit gibi virüsler taşıyor olabilir. Bu sütü veren annenin ilaç veya uyuşturucu kullanıp kullanmadığını bilemezsiniz. Bu gibi unsurları bilebilmek hiçbir şekilde mümkün değil" diyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 13:56

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52