Selva lezzetleri Anuga’da vitrine çıktı

Selva lezzetleri, Almanya'nın Köln kentinde 8-12 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen Anuga 2011 Uluslararası Gıda Fuarı'nda vitrine çıktı.

Selva lezzetleri Anuga’da vitrine çıktı
Anuga 2011 Uluslararası Gıda Fuarı, Avrupa'nın en önemli gıda fuarı ve dünya gıda pazarının en önemli buluşma noktası olarak kabul ediliyor.

Dünyanın en büyük gıda fuarı Anuga 2011, Köln Fuar Merkezi'nde (Kölnmesse) 8-12 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleştirildi. 100 ülkeden 6 bin 600 firmanın ürünlerini sergilediği Anuga 2011 Gıda Fuarı'nı beş gün boyunca 150 binden fazla insan ziyaret etti.

Bu yıl 31’ncisi düzenlenen Anuga Fuarı’na toplam 196 Türk firması katılırken, Selva da fuardaki yerini aldı. 

Selva Gıda Pazarlama Müdürü Pınar Yıldırım, fuarın Avrupa'nın en önemli gıda fuarı ve dünya gıda pazarının en önemli buluşma noktası olduğunu söyledi. Selva Gıda’nın fuara sürekli katıldığını belirten Yıldırım, “İki yılda bir düzenlenen ve yaklaşık 100 ülkenin katıldığı böyle bir fuarı kaçırmak söz konusu olamaz. Dünyadaki sektör temsilcilerini ve kaliteli ürün arayan birçok müşteriyi bu fuarda görebiliyoruz. Bu tür fuarları sadece alışveriş alanı olarak ele almamak lazım. Bölgedeki bayi ve perakendecileri de rahatlıkla tanıyabiliyor, hatta ziyaretlerde bulunabiliyoruz. Bu görüşmeler sonrasında Avrupa standartlarında yeni ürünler ve pazarlama tekniklerini öğreniyor, kullanıyoruz” dedi.

Anuga Gıda Fuarı’nda Selva’nın tüm ürünlerini sergilediklerini ifade eden Yıldırım, sade makarna, Şipşak Makarna, Anadolu Lezzetleri, un, irmik ve meyveli irmik gibi ürün çeşitlerini dünya gıda piyasasının beğenisine sunduklarını söyledi. Yıldırım, ziyaretçilerin daha çok sade makarna ve “Anadolu Lezzetleri” grubuna ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Fuar süresince birçok üreticiyi ziyaret ettiklerini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:  “Yeni işbirlikleri için gerçekleştirilen tanışma toplantılarında potansiyel pazarlarla ve aracılarla karşılaştık. Fuar sonrasında yapacağımız araştırma ve altyapı çalışmaları ile her an yeni pazar ve aracılara kavuşabiliriz. Bunların içerisinde daha çok Afrika ülkeleri ve Avrupa’nın güneyinde bulunan ülkeler yer alıyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52