Muratbey Sial Middle East 2011'e katılıyor

Türkiye'ye 'inovatif peynir' tanımını yerleştiren Muratbey Peynirleri, 250 çeşit peyniriyle Birleşik Arap Emirlikleri'nde 21-23 Kasım'daki SIAL Middle East 2011'de yer alacak.

Muratbey Sial Middle East 2011'e katılıyor
Türkiye'nin yerli ve alanında tek inovatif peynir üreticisi Muratbey, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Abu Dhabi Emirliği'nde 21-23 Kasım 2011'de gerçekleşecek SIAL Middle East 2011'e katılıyor. İki yılda bir düzenlenen fuarda Türkiye Milli Standı içinde yer alacak olan Muratbey, gıda teknolojilerinin ön plana çıktığı fuarda inovatif peynirleriyle Arap işadamlarının karşısına çıkacak. Yılda ortalama 7 milyon dolar olan ihracatının önemli bir kısmını başta BAE olmak üzere Ortadoğu ülkelerine gerçekleştiren Muratbey'in peynirleri, Araplar tarafından çok tercih ediliyor. İhracatlarının önemli bir kısmını başta BAE olmak üzere Ortadoğu ülkelerine gerçekleştirdiklerini söyleyen Muratbey Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, "Dünyada ve Türkiye'de ilk ve yüzde 100 yerli üretim olan peynir çeşitlerini üretmek için çalışan Muratbey'in peynirleri, Ortadoğu'da inanılmaz ilgi görüyor. Ortadoğu bizim için önemli bir pazar" şeklinde konuştu. ARAPLA R PEY NİRİ SEVDİ

Necmi Erol, Türk peynirlerini çok seven Araplarla bir araya gelmekten mutluluk duyacaklarını belirterek, Arapların özellikle baharatlı peynirleri beğendiğini dile getirdi. Suudi Kraliyet Aliesi'nin de Türk peynirlerini düşkün olduğunu ifade eden Erol, "Suudi Kraliyet Ailesi'ne ayda 50 kilo peynir satıyoruz. Özellikle 1.5 yıl önce piyasaya sunduğumuz 77 çeşitlik Naturena serisi büyük ilgi görüyor" dedi.

50'YE YAKIN ÇEŞİT GELİYOR

Muratbey'in BAE'den sonra en çok Suudi Arabistan, Irak, Bahreyn, Suriye, Mısır ve ABD'ye ihracat yaptığını belirten Necmi Erol, aralıkta piyasaya sunacakları peynirlerle yeni pazarlara açılacaklarını kaydetti. Son 2.5 yılda Ar-Ge ve üretim tesislerine 10 milyon TL yatırım yaptıklarını ifade eden Erol, yeni peynirlerle ürün sayısını 300'e çıkartmayı hedefliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52