Türkiye'nin yarısı kilolu

TÜİK'in Türkiye Sağlık Araştırması sonuçlarına göre, 15 ve daha yukarı yaştaki nüfusun yüzde 16,9'u obez ve yüzde 33'ü fazla kilolu.

Türkiye'nin yarısı kilolu
Türkiye istatistik Kurumu'nun (TÜİK), 2010 yılı Türkiye Sağlık Araştırması sonuçlarını açıkladı. Türkiye'de ilk defa 2008 yılında gerçekleştirilen Türkiye Sağlık Araştırması'nın ikincisi 2010 yılı Mayıs ayında Türkiye genelinde uygulandı. Araştırma sağlık alanında hem ulusal hem de uluslar arası düzeyde birçok göstergenin elde edilebilmesine imkan tanıması açısından önem taşıyor. Yapılan araştırma ile bebek, çocuk ve yetişkinlere ait idari kayıtlar yöntemiyle ulaşılamayan birçok gösterge hesaplanabiliyor. Araştırmaya göre, 15 ve daha yukarı yaştaki nüfusun yüzde 16,9'unun obez ve yüzde 33'ünün fazla kilolu olduğu tespit edildi.

Erkeklerde fazla kilolu veya obez olanların oranı yüzde 50,5 iken kadınlarda bu oran yüzde 49,4 oldu. Kentsel ve kırsal alanlarda yaşayan kadınlarda obez oranı hemen hemen eşit gözükmekle birlikte, her iki yerleşim yerinde de erkeklerin obez oranından yüksek çıktı. Fazla kilo grubunda ise erkeklerin oranı (yüzde 37,3) kadınların oranından (yüzde 28,4) daha yüksek olarak belirlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52