Konya Şeker'den üreticiye bayram desteği

Konya Şeker, Kurban Bayramı nedeniyle üretici hesaplarına 32 milyon 48 bin lira avansın aktarılmaya başlandığını bildirdi.

Konya Şeker'den üreticiye bayram desteği
Konya Şeker A.Ş.’nin geleneksel hale getirdiği dini bayramlar öncesi avans desteğini sürdürdüğü, Kurban Bayramı nedeniyle üretici hesaplarına 32 milyon 48 bin TL avansın aktarılmaya başlandığı bildirildi.

Konya Şeker A.Ş.’den yapılan açıklamada, devam eden yatırımlara rağmen üreticiye desteğin kesilmeden devam ettiğini vurgulandı. Açıklamada, “Konya Şeker, bir gelenek haline gelen bayram avansı uygulamasını her bayramda olduğu gibi bu bayramda da unutmadı ve Kurban Bayramı öncesi üreticilere 32 milyon 48 bin lira tutarındaki avansın dağıtımını başlattı. Üreticilerin banka hesaplarına yatırılan nakdi avans ile birlikte Konya Şeker, bu kampanya döneminde üreticilerine sağladığı ayni ve nakdi avans desteğini 251,7 milyon liraya ulaştırdı” denildi.

“ÜRETİCİYE HİÇBİR DESTEĞİMİZ AZALMADI”
Konya Şeker’in ulaştığı güç itibarıyla artık rakamların esiri değil efendisi olduğunu, büyük projelerin Konya Şeker’in üreticiye desteğinde bir aksamaya sebebiyet veremeyeceğini belirten Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “2013 yılında büyük projelere, büyük yatırımlara imza atmamıza rağmen üreticimize yönelik hiçbir hizmetimizde aksama olmadı, üreticiye verdiğimiz hiçbir destek azalmadı” dedi.

Önce üretici, önce üretim fikrinden asla taviz vermediklerini ve vermeyeceklerini kaydeden Konuk, “2013 yılında Konya Şeker elini cebine atmadan, kasasından sıfır kaynak kullanarak, ticari itibarı ve ekonomik başarısından kaynaklı güven sayesinde 985 milyon dolarlık bir tesisi üretici ortaklarının varlık hanesine kazandırdı. Üreticinin daha çok ürününü değerlendirmek için ise Hamyağ Fabrikasının kapasitesini 5’e katlayacak kapasite artırımı yatırımını başlattı. Üreticinin daha çok patates ekmesine imkân verecek Patates Nişastası Fabrikasını ise bitirdi. Bölge hayvancılığına sıçrama yaptıracak, hayvancılığı yapılabilir hale getirecek ve en önemlisi de üreticinin hayvancılıktan para kazanmasını sağlayacak Et-Süt Entegre Tesisinin Süt Ürünleri Bölümünü tamamlayarak işletmeye aldı, Et ve Et Ürünleri Bölümünü ise tamamlama aşamasına getirdi. Bunların hepsi büyük projeler, dünyanın her şirketi her sanayi devi için büyük projeler. Öyle tek haneli milyon dolarlık yatırımları, başka şirketlerin açılışlar yaptığı, yatırım yaptık diye çarşaf çarşaf ilan verdiği, artık Konya Şeker için sıradanlaşan projeleri ve yatırımları saymıyorum bile. Bahsettiğim büyüklükte projeleri yapan, yatırımları gerçekleştiren her şirket bundan az veya çok etkilenir. Bazı hizmetlerini geçici süre askıya alır. Böylesine büyük işlere girişip de bundan etkilenmeyecek şirket sayısı altını çizerek söylüyorum dünyada bir elin parmaklarını geçmez. Bunlardan bir tanesi de Konya Şeker’dir” diye konuştu.

“BAYRAMLARIN BAYRAM GİBİ GEÇMESİ İÇİN VARIZ”
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, üreticilerin rahatlıkla bayram alışverişi yapabilmesini istediklerini, bu nedenle de avans ödemesini bayramdan önce yaptıklarını dile getirerek, “Bu ülkenin en muteber insanları olan üreticilerin maddi imkânsızlıklar nedeniyle kurban ibadetini yerine getirememek gibi bir endişeye kapılmasına Konya Şeker olarak biz müsaade edemeyiz, bu güne kadar etmedik, bundan sonra da etmeyiz. Biz de çocuk olduk. Biz de bayram öncesi buğday, pancar parası eve gelmediğinde bayram burukluğu yaşadık. Bayram bugün, bayram alışverişi de hasat parasına ertelenecek bir alışveriş değil. Onun için nasıl memur, işçi maaş günü olmadığında bile maaşını Bayram öncesi erken alıyorsa, çiftçi de bu gibi desteklerden mahrum olmamalı. Biz böyle düşünüyoruz. O’nun için de her yıl bayram öncesi çiftçimize bayram desteği yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Biz üreticimizin imkânları elvermediği için ya da nakde sıkıştığı için gönlünce kurban ibadetini yerine getirememesine sessiz kalamayız. Biz üreticimizin, evlatlarının karşısında boynunun bükülmesine izin veremeyiz. Bizim üreticimiz de memur, işçi, işadamı kısaca herkes kadar, kurban ibadetini yapmayı, paraya sıkışmadan yapmayı hak ediyor. Bizim çiftçilerimizin çocukları da herkesin çocukları kadar kıymetli ve onlar da bayramlarda sevinmeyi, sevindirilmeyi hak ediyor. Çünkü çok çalışıyor, çok üretiyor ve bu ülkeye herkesten çok değer katıyorlar. Bayramların bayram gibi geçmesi için varız” şeklinde konuştu.
iha.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52