Helal sertifikası alan ilk marka oldu

Yağ firması olarak Türkiye’de ilk Helal Gıda Sertifikası alan Sunar Grup, Helal Gıda Sertifikası’nın faydalı olduğuna inanıyor.

Helal sertifikası alan ilk marka oldu

Uzakdoğu’dan Avrupa’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar 56 ülkeye ihracat gerçekleştiren Sunar Grup; bu başarısında özellikle Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güney ve Güneydoğu Asya gibi Müslüman halkın yoğun olduğu bölgeler önemli rol oynuyor. Yağ firması olarak Türkiye’de ilk Helal Gıda Sertifikası alan Sunar Grup, bu bağlamda satışlarını artırmada ve yeni müşteriler bulmada Helal Gıda Sertifikası’nın faydalı olduğuna inanıyor.

Sunar Grup Pazarlama Direktörü Mevlüt Nacar, ‘‘Uzakdoğu’nun Müslüman ülkelerinde ve Avrupa ülkelerinde, ürün üzerinde helal gıda logosunun olmasını talep ediyorlar. Yurt dışında bulunan Müslüman müşteri kitlesini düşünerek bu sertifikaya başvurduk. Somut bir örnek vermek gerekirse, Uzakdoğu pazarının Müslüman ülkelerinden sipariş veren müşterilerimiz, ilk önce sertifikamızın olup olmadığını sordu. Helal Gıda Sertifikası tüketiciler için dini vecibe açısından önemli olduğu gibi, sağlıklı ve hijyenik ortamlarda güvenilir bir şekilde tüketime hazır hale getirilen ürünlerin raflarda ayırt edilmesini kolaylaştıran bir güven hissi veriyor. Üretici için de helal ve temiz ürünü temsil eden bu sertifika, üretim anlayışında farklı bir sorumluluğu üreticiye yüklüyor.

Bugün yurt dışı pazarlarda tüketici için helal logolu ürün almak bir ayrıcalık haline geldi. Elita Gıda için; ayçiçeği yağı, mısır yağı, fındık yağı, zeytinyağı ve soya yağı, Sunar Mısır için; nişasta ve glikoz, Sunar Özlem için; un grubunda Helal Gıda Sertifikası alındı. Bu sertifika Müslüman nüfusun yoğun olduğu coğrafyalarda ve Müslüman grupların yaşadığı Avrupa ülkelerinde; İsrail dahil olmak üzere ihracat yapılan tüm ülkelerde aranılan bir belge. Resmi açıdan belgeye sahip olmak ne kadar önemliyse, son tüketici açısından ürün üzerinde helal logosunu görmek de o derecede önemli. Bu hassasiyet belki tüm tüketicilerde olmayabilir ama genel olarak tüketici satın aldığı üründe helal gıda logosunu arıyor. Helal Gıda Sertifikası’nın pekiştirdiği güven hissi ile Uzakdoğu ülkelerinde istikrarlı bir şekilde yer almayı planlıyoruz. Ayrıca, Avrupa ülkelerinin etnik pazarlarında da kapasitemizi artırarak yer almayı hedefliyoruz’’ açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52