Pastacı ve şekercilerin yayla buluşması

7. Araç Hacı Bekir Şekerciler, Pastacılar ve Yayla Kültürü Festivali, 29-30 Haziran/1 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılacak.

Pastacı ve şekercilerin yayla buluşması

Kastamonu’nun Araç ilçesinde düzenlenen 7. Araç Hacı Bekir Şekerciler, Pastacılar ve Yayla Kültürü Festivali, 29-30 Haziran/1 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılacak.

2005 yılından beri düzenlenen festival dolayısıyla, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından yüzlerce pastacı, şekerci ve tatlı ustası ile pastane sahipleri Araç ilçesinde buluşacak. Çeşitli kültürel özelliklerin ön plana çıkarıldığı festivalde, birçok etkinlik ve ünlü sanatçıların konserleri yer alıyor. Resim sergileri, yemek, pasta, resim ve şiir yarışmaları, güzellik yarışmaları, amatör ses yarışmaları, buzağı yetiştirme yarışmaları, çeşitli sportif yarışmalarla hem ilçe merkezinde hem de yaylada 3 gün boyunca keyifli anlar yaşanacak.

Pastacılar Derneği PASTDER üyeleri de, Kastamonu Araç’taki Şekerciler, Pastacılar ve Yayla Kültürü Festivali’ne katılacaklar. Festivale pasta şefleriyle birlikte katılacak olan PASTDER, çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Pastacılar Festivali’ne katılmak isteyen ustalar [email protected] adresine isimlerini yazdırabilecekler.

Oldukça eski bir yerleşim yeri olan Araç’ta şekercilik ve pastacılık asırlardır adeta memleket mesleği olmuş durumda. Araç, ünü ülke sınırlarını da aşan çok sayıda şekerci ve pastacı yetiştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52