Gıdatay ihracata odaklandı

Atay Holding grubuna bağlı tarım işletmesi olan Gıdatay, bu yıl ihracatta büyümeyi planlıyor.

Gıdatay ihracata odaklandı

Atay Holding grubuna bağlı tarım işletmesi olan Gıdatay, bu yıl ihracatta büyümeyi planlıyor. 2009 yılından beri 14 bin metrekare tahsisli alanda zeytinin çağdaş üretim tekniklerini kullanarak üretim yaptıklarını belirten Gıdatay Zeytinyağı İşletme Müdürü Cemal Güven, "Delce, Savrandere ve Attika markalarımız ile zeytin yağlarımızı pazara sunuyoruz. Bu yıl başlamış olduğumuz ihracatımızda Attika markamızı kullanıyoruz. Uzakdoğu ülkelerine ihracata başladık. Yıllık 600 ton zeytinyağı üretim kapasitesine sahibiz. Şu anda bunun yüzde 50'sini kullanıyoruz. Gelen taleplere göre kapasitemizin tamamını da kullanabiliriz. Yıl sonunda üretimimizin yüzde 30 oranını ihracatta değerlendirmiş olmayı planlıyoruz "dedi.

Delce ve Savrandere markaları ile zeytin üretimi yaptıklarını anlatan Güven, Japonya'dan zeytin talebi aldıklarını, zeytinde hedef pazarı yakalayıp daha sonrasında zeytinde de ihracat paylarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Zeytinyağı üretiminde kullandıkları zeytinleri kendilaeinin ürettiklerini ifade edeb Güven, sözlerine şöyle devam etti:

"Madencilikten kaynaklanan ağaçlandırma çalışmaları Atay Holding tarafından zeytin ağacı olarak yapılmakta olup, bu ağaçlardan elde edilen organik ürünler Gıdatay tarafından organik zeytinyağına dönüştürülmektedir. Bu konunun öneminin farkında olan firmamız zeytin ağaçları ile ilgili çalışmaları daha profesyonel yapabilmek adına bünyesinde bir ziraat işletmesi kurmuş ve uzman bir ekip istihdam etmiştir. Gıdatay 2009 yılında küçük bir işletmeydi.

2010 yılında azot korumalı (Cr-Ni) paslanmaz çelik zeytinyağı depolama tesisi, zeytinyağı dolum ve ambalaj tesisi, zeytin fermantasyon ünitesi kuruldu. Yaklaşık 1 milyon euro'nun üzerinde yatırım yapıldı. Ayrıca 2011 yılında kurulan tüm zeytinyağı kodeksine uygun zeytinyağı analizleri yapılabilecek laboratuarımızı hem Ar-Ge hem de analiz laboratuarı olarak düşündük. Bu laboratuar önümüzdeki yıllarda akredite olup dışarıya da hizmet verebilecek bir yatırım olabilir."
Kobiden

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52