İnsan zararlı olanı neden yemek ister?

Açlık sonrasında insanların en çok karbonhidrat ağırlıklı yiyeceklere ve protein kaynaklarına yöneldiği ortaya çıktı. Sebze ise neredeyse hiç tercih edilmiyor!

İnsan zararlı olanı neden yemek ister?

Yapılan bir araştırma saatlerce süren açlık sonrasında insanların en çok karbonhidrat ağırlıklı yiyeceklere, ikinci olarak da protein kaynaklarına yöneldiğini ortaya koydu. Sebze ise neredeyse hiç tercih edilmedi.

Araştırmaya katılan gönüllüler 18 saat boyunca aç bırakıldıktan sonra iki çeşit karbonhidrat, protein ve sebze yemeğinin olduğu bir açık büfeden seçim yapmaları istendi. Katılımcıların yüzde 75'i ilk olarak patates kızartmasını ve tavuğu tercih etti. Tür olarak da birinci sırayı karbonhidrat, ikinci sırayı protein aldı. Bunun aksine büyük çoğunluk sebzeyi tercih etmedi.

Internal Medicine dergisinde yayınlanan makaleye göre ayrıca denekler, açlık süresi sonunda tabaklarındaki en kalorili yiyeceği en önce yemeyi tercih etti.

Gretchen Swanson Beslenme Merkezi için araştırma sonuçlarını derleyen Amy Yaroch ve Courtney Pinard: Bu durum açlık tehlikesi bulunan insanların aynı zamanda büyük bir obezite riski ile de karşı karşıya olduğunu açıkladığını belirtti.

AÇLIK TEHLİKESİ VE OBEZİTE
Başka bir çalışma da obezite ile açlık tehlikesi arasındaki bağlantıyı ortaya koyuyor. Ayrıca uzmanlar hastaneleri de uyarıyor. Ameliyat öncesinde uzun saatler boyunca aç kalan hastalara, ameliyat sonrası sebzeyi çekici kılmak için uğraşılmalı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52