Tost 'ekmeği'ni marka yapacak

Tostta marka olma hedefiyle franchising sistemini geliştiren Ayvalık Tost, tostlarında kullandığı özel ekmeği marka yapmak için kendi tesislerini kuracak.

Tost 'ekmeği'ni marka yapacak

Tostta marka olma hedefiyle franchising sistemini geliştiren Ayvalık Tost, tostlarında kullandığı özel ekmeği marka yapmak için kendi tesislerini kuracak. Ekmeği önce yurtiçinde sonra da yurtdışında yaygın satış ağıyla pazarlamak isteyen firma, tostu özel kılan bu ekmekleri şimdilik Antalya'daki fırınlarda fason ürettiriyor. Antalya'da 12 şubeye ulaşan ve asıl lezzet sırlarının tostun ekmeğinde olduğunu dile getiren Ayvalık Tost kurucusu Barış İdiz, ekmeği kendilerinin üreteceğini söyledi. Ayvalık Tost ile Antalya bir marka yarattıklarını anlatan İdiz, lezzetli ekmek ile de marka yaratmak istediklerini ifade etti. Balıkesir Ayvalık'tan 1999 yılında Antalya'ya geldiğini belirten İdiz, Antalya'da tost kültürünün olmadığını görerek bu alanda faaliyet yapmaya başladığını kaydetti. Ayvalık Tost patentini faaliyete başladıkları 1999 yılında aldıklarını ve bugün Ayvalık tostu lezzetini Antalya'da 12 şubeyle tüketiciye sunduklarını belirten İdiz "Ayvalık Tost, Antalya Bölgesi'nde bu yıl itibariyle 12 şubeye ulaştı. İstanbul'a da bir tane temsilcilik verdik. Bu lezzeti zamanla Türkiye'ye yaymak hedefindeyiz. Ayvalık Tost'u isminin patenti bizde. Antalya'daki 12 nokta ve İstanbul'daki bir temsilcimiz dışında piyasada bu isimle satılan tostlar bizim lezzetimize uymuyor. Sadece isim benzerliği var"dedi.
Şubelerin franchising sistemi ile işletildiğini söyleyen Barış İdiz, "Sırrımız tostta kullandığımız yine patenti bize ait olan Tarım İl Müdürlüğü ve Antalya Ekmek ile birlikte üretmiş olduğumuz ekmeğimizde. Fason üretimle yaptığımız Ayvalık Tost ekmeğini ilerleyen zamanlarda kendi tesislerimizde üretmek için yatırım planlarımız var. Ekmek üretimi için müşterilerden ve büyük marketlerden ciddi talepler alıyoruz. Bizim tost ekmeklerimizde obeziteye sebep olan katkı maddeleri bulunmuyor. Kalorisi diğer tost ekmeklere nazaran oldukça düşük" şeklinde konuştu.

En hızlı büyüyen tost markası olmayı hedefliyor
Bu yılın ilk 6 ayında altyapı yatırımı, merkez ofisi, destek departmanı için toplamda 200 bin TL yatırımda bulunduklarını ifade eden İdiz, önümüzdeki yıl en hızlı büyüyen tost markası olmayı hedeflediklerini bildirdi. Diğer fastfood markalarına rakip bir Türk markası olmayı hedeflediklerini ve bunun için Ar-Ge çalışmalarını bizzat kendisinin yürüttüğünü kaydeden İdiz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyümemizde sunduğumuz hizmetin önemini büyük. Servis, mutfak, işletme elemanı için eğitim vermekteyiz. Şu an 100 kişiye istihdam sağlıyoruz ve yeni personel konusunda İş-Kur, belediyeler ve sürücü kursları ile bağlantı içerisindeyiz. Franchising başvurusunda bulunan firmalarda aradığımız en büyük özellik, gerçekten bu işi yapabilecek olmalarına inanmamız. 50 bin TL den başlayan işletme maliyeti ile bayilikler veriyoruz."

Ayvalık Tost Sözleşmesi'ne bağlılık ilkeleri ile ilerlediklerini, şubeler arası bölge sınır ile satışın söz konusu olduğunu kaydeden İdiz, "Bu yıl itibari ile altyapımızı tamamladık. Denetim mekanizmamızda tadım, davranış ve hizmet denetmenlerimiz yer alıyor. Sınırlar konusunda ise GPRS ile denetim sağlıyoruz" dedi.
Kobiden

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52