Çaykur üretecek, GNC Türkiye satacak

Çaykur’un organik siyah ve yeşil çayı, GNC’nin Türkiye’deki 73 mağazasında “Organic Beste’n Tea” adı altında satışa sunulacak.

Çaykur üretecek, GNC Türkiye satacak

Çaykur’un organik siyah ve yeşil çayı, uluslararası mineral ve bitkisel ürün perakendecisi GNC’nin Türkiye’deki 73 mağazasında “Organic Beste’n Tea” adı altında satışa sunulacak.

Çaykur ve GNC Türkiye arasındaki iş birliği düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. Toplantıda konuşan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur’un organik çayını daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için GNC Türkiye ile iş birliğine imza attıklarını söyledi. Sütlüoğlu, “İnanıyorum ki Türkiye’nin konusunda uzman iki markasının iş birliği, organik çayımızı gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında tüketicilerimizle en doğru şekilde buluşturacak. Önümüzdeki dönemde de Çaykur, GNC gibi sağlıklı yaşamı ön planda tutan markalarla iş birliklerine devam edecek.” dedi.

Çaykur’un organik tarıma büyük önem verdiğini belirten Sütlüoğlu, “Hem ürün kalitemizi artırmak hem de doğayı korumak için çaylık alanlarımızı organik alana dönüştürme projesini 2003 yılından beri yürütüyoruz. İlk kez 2007 yılında, 135 çay üreticisi ile organik çay tarımı sözleşmesi imzaladık. Şu an 10 bini aşan sayıda çay üreticisiyle birlikte 3 bin hektara yakın bir alanı organik tarım alanına dönüştürdük. 8 bin 500 çay üreticisi de 2 bin 500 hektarlık alanda organik tarıma geçiş aşamasında.” bilgisini verdi.

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu, yıllardır insanların kaçak çaya alıştıkları Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ne uygun çay üretimi için de çalıştıklarını kaydetti.

GNC Live Well Türkiye Genel Müdürü Eren Kale ise 55 ülkede toplam 7 bin mağazası bulunan GNC genel merkezinin çay konusuna çok sıcak bakmadığını, çayın satışa sunulan diğer ürünler arasında küçük bir payı olduğunu bildirdi. İlk aşamada sadece Türkiye’deki mağazalarında Çaykur’un çaylarını satışa sunacaklarını vurgulayan Kale, “Ürünlerin yurt dışındaki mağazalarda da satışı için görüşmelere başlayacağız.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 13:51

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52