Beypiliç'ten dev yatırım hamlesi

Beypiliç, dev yatırım başlattı. Beyaz ette 60 milyon dolara yeni fabrika yatırımı yapan Beypiliç, yumurta ve enerjiye de 100 milyon dolar yatıracak.

Beypiliç'ten dev yatırım hamlesi
1986’da adım attığı beyaz et üretiminde faaliyetlerini sürdüren Beypiliç, yeni yılla birlikte önüne iddialı yatırım hedefleri koydu. Farklı kollarda gerçekleşecek söz konusu yatırımlar, ilk etapta piliç eti üretimini ikiye katlayacak yeni bir fabrika yatırımı ile başlatılıyor. Saatte 24 bin adet kesim kapasitesine sahip Beypiliç, Bolu Göynük’teki tesisinin hemen yanında 27 bin adet/saat kapasiteli yeni bir kesimhane ile üretim kapasitesini ikiye katlayacak. Beypiliç, 60 bin metrekare kapalı alanda, 60 milyon dolar civarında bir yatırıma imza atacak. Şirketin yumurta üretimi ve enerji yatırımlarıyla birlikte toplam yatırım 160 milyon doları bulacak. Beyaz et sektöründe üretimlerini iki kat artırma planlarına ilişkin görüşlerini aldığımız Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca “İç pazarda markalı mamüle  ilgi giderek büyüyor. Diğer yandan ihra-cat sürekli artıyor. Beypiliç’in pazar payı da sürekli yükselişte. En fazla ihracatı Irak’a yapıyorduk. Ama Suriye son dönemde şaşırtıcı bir şekilde bu pazarı geçti” dedi.

‘Özkaynaklarla yapıyoruz’
Beypiliç’in yapacağı bir diğer yatırım alanı da yumurta olacak. İlk etapta günde 2 milyon adetlik bir üretim planlanıyor. 70 milyon dolara yakın yatırımın gerçekleşeceği yumurta üretiminde de iç pazarın yanı sıra yurt dışı pazarlar da devreye alınacak. Öte yandan Beypiliç, tavuk gübresinden enerji üretimine de soyunuyor. 30 milyon dolarlık bir yatırım ile yılda 4 MW gücünde bir santral devreye alınacak. Dr. Sait Koca tüm bu yatırımları özkaynaklarla karşılayacaklarını belirterek “Banka kredisi kullanmayı tercih eden bir grup değiliz. Biz krediyi daha çok işletme ve ihracat noktasında devreye alıyoruz” dedi.

Bolbey’den 11 milyon TL’lik üs
Beypiliç ve Bolca’nın Antalya bölge bayii Bolbey, Akdeniz turizminin ihtiyacına daha hızlı cevap verebilmek amacıyla 4 bin 600 metrekare kapalı alanda soğuk hava tesisi yatırımı yaptı. Bolbey’in üçüncü tesisi olan yeni yatırım, 3 bin 500 ton kapasiteli. Türkiye turizminin kalbi Antalya’nın beyaz et ihtiyacına daha hızlı çözüm olabilmek amacı ile kurulan tesis en son teknolojilerle donatıldı. Yeni tesis ile sağlıklı ve hijyen koşullarda saklanan piliç eti Antalya’da son tüketiciye günlük olarak ulaşıyor. Bolbey yeni tesis için yaklaşık 11 milyon TL yatırım yaptı. 2013’te 61 milyon TL ciro ile kapatan Bolbey, yeni tesis ile 2014’te yüzde 30 büyüme hedefliyor. 
stargazete.com

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 17:44

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52