Adil ticaret çikolatayı yükseltecek

Fairtrade International’in yeni yaklaşımı, tek bir gıda emtiasının adil ticaret şartlarına uygun olarak tedarikine de olanak sağlıyor.

Adil ticaret çikolatayı yükseltecek
Fairtrade International sunduğu yeni programla, daha fazla şekerli mamul üreticisinin adil ticareti yapılan kakaoya yönelmesini bekliyor. 

Daha önce şirketler bir marka için tüm bileşenleri Fairtrade (adil ticaret) şartlarına göre tedarik etmek zorunda iken, Fairtrade International’in yeni yaklaşımı, tek bir gıda emtiasının adil ticaret şartlarına uygun olarak tedarikine de olanak sağlıyor. Yeni yaklaşımın ardından adil ticareti yapılan çikolatanın yükselişe geçmesi bekleniyor.

Şimdiden birçok büyük çikolata üreticisi markanın dikkatini çeken yeni modelin uygulanması ile 2014 yılında bir önceki yıla göre adil ticaret koşullarına uygun kakao satışlarının %14 oranında atması bekleniyor. Mars, Almanya’da Twix çikolatasında kullanılan tüm kakaonun adil ticaret şartlarına uygun olarak tedarik edileceği taahhüdünde bulunurken, Riegelein 2017 yılına kadar tüm ürünleri için kakaonun adil ticaret şartlarına göre tedarik edileceğini açıkladı.

Fairtrade International Genel Müdürü Harriet Lamb, pek çok şirketin, eski sistemin çok fazla maliyet getirmesinden dolayı Fairtrade’den uzak durduğunu belirterek, “Temelde üreticiler için adil ticaret standartlarımız aynı kalıyor. Ancak şimdi şirketler için yeni fırsatlar sunuyoruz. Kakao, yeni Fairtrade tedarik programının temel taşlarından biri. Şirketler sadece çikolatada kullandıkları kakaoyu değil satın aldıkları tüm kakaonun tedarikini göz önüne alabilecekler.” dedi.

Fairtrade kakao satışlarına talep artışını etkileyen pek çok unsur bulunduğunu belirten Fairtrade Başkanı, “Endüstrinin, çiftçilerin gelecekte kakao yetiştirmeyi istememesine ve halkın sürdürülebilirlik çağrısında bulunmasına karşılık verdiğini görüyoruz.” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 18:19

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52