‘Sağlıklı Su Tadım Günleri’ başladı

Şebeke suyunu sağlıklı suya dönüştüren gelişmiş su arıtma cihazlarını aylık abonelik sistemi ile sunan Waternet tarafından İstanbul’da düzenlenen ‘Sağlıklı Su Tadım Günleri’ bir ay boyunca devam edecek.

‘Sağlıklı Su Tadım Günleri’ başladı
Gıdavitrini - Şebeke suyunu sağlıklı suya dönüştüren gelişmiş su arıtma cihazlarını aylık abonelik sistemi ile sunan Waternet, ‘Sağlıklı Su Tadım Günleri’ kapsamında İstanbul’un iki yakasındaki AVM’lerde tüketicilerle buluşuyor. Birer haftalık periyotlarla, bir ay boyunca dört farklı AVM’de devam edecek olan etkinlikte, Waternet standını ziyaret edenler hem Waternet cihazlarını tüm ayrıntıları ile tanıyabiliyor hem de sağlıklı suyu tadabiliyorlar.

Waternet’in cihaz temizliğini ve filtre değişimlerini de abonelik bedeli dahilinde gerçekleştirerek su arıtmada çok farklı bir sisteme imza attığına değinen Waternet Su Hizmetleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ari Dinar, “Waternet ile arıtılan suyun benzersiz tadını İstanbullulara ulaştırabilmek hedefiyle Sağlıklı Su Tadım Günleri’ni düzenliyoruz. Bir ay boyunca sürecek olan etkinlik kapsamında, standımız 24 Şubat Pazar akşamına kadar İstinyePark’ta ziyaret edilebiliyor. Sonrasında ise 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında İçerenköy Carrefour’da, 4-10 Mart tarihleri arasında Kozyatağı Kozzy AVM’de ve 11-17 Mart tarihleri arasında da Aqua Florya AVM’de olacağız. İyi ve sağlıklı suyu tatmak, hem iş yerleri hem de evlerde güvenle kullanılabilecek set altı, set üstü ve sebil olmak üzere üç farklı Waternet modelini test etmek ve abonelik sistemimiz hakkında bilgi almak isteyen herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

“ABD Sağlık Bakanlığı arıtma cihazı öneriyor”

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı tarafından yayınlanan “Çevresel kanser risklerini azaltmak için neler yapabiliriz?” başlıklı faaliyet raporunda, kanser riskini azaltmak için sunulan tavsiyeler arasında şişelenmiş içme suyu yerine filtrelenmiş musluk suyu kullanımının yer aldığını kaydeden Dinar, şunları söyledi:

“ABD Başkanı Barack Obama’ya da sunulan bu raporda, filtrelenmiş musluk suyunun birçok bilinen ya da şüpheli kanserojen maddenin ve hormon sistemini bozucu kimyasalların zararlı etkilerini azaltabileceği ifadesine yer veriliyor. Waternet.com.tr’den tamamına ulaşılabilen raporda ayrıca, suyu paslanmaz çelik, cam ya da BPA ve fatalat gibi zararlı kimyasallardan arınmış maddelerden yapılmış kaplarda kullanmanın ya da depolamanın hormon sistemini bozucu kimyasalların ve diğer birçok zararlı kimyasalın plastik aracılığıyla içtiğimiz suya nüfuz etmesini engellediği ve zararlı etkilerini azalttığı da belirtiliyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52