Ya zeytinyağına ya da 'kalbe' bütçe ayırın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Türkiye'de zeytinyağına yapılan desteklerin yeterli olmadığını iddia etti.

Ya zeytinyağına ya da 'kalbe' bütçe ayırın!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Türkiye'de zeytinyağına yapılan desteklerin yeterli olmadığını iddia ederek, "2006 yılından itibaren zeytin üreticisi maalesef olumsuz bir süreç yaşıyor. Eğer zeytine para ayırmazsanız bilin ki koroner kalp hastalıklarına para ayırırsınız" dedi.

Günaydın, Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde düzenlenen "4. Zeytin Kurtuluş Şenlikleri"ne katılmak için geldiği beldede, ilk olarak Belediye Başkanı Cengiz Balkan'ı ziyaret etti. Daha sonra Zübeyde Hanım Sağlık ve Kültür Merkezi'ne geçen Günaydın ile beraberindekiler, bazı sergilerin açılışını yaptı.

Açılışlar sonrası Mıhlı mevkisinde, Hüseyin Uzun'a ait zeytin tarlasına giden Günaydın ve beraberindekiler, çalışanlarla sohbet etti. Çalışanların ikram ettiği kömürde kızarttıkları zeytinyağı sürülü ekmekten tadan Günaydın, Türkiye'nin dünyanın en önemli zeytin ve zeytinyağı üreticileri arasında yer aldığını söyledi.
Dünyadaki 900 milyon zeytin ağacının 150 milyonunun Türkiye'de bulunduğuna işaret eden Günaydın, şunları kaydetti:
"Akdeniz insanının uzun ve sağlıklı yaşamasının sırrının zeytinyağından geçtiğini hepimiz biliyoruz. Bugün Küçükkuyu'da zeytin hasadına tanıklık ediyoruz. Kadınlarımız zeytin topluyor, 25-30 lira civarında yevmiye alıyorlar. Şimdi böylesine önemli ve sağlıklı bir ürünü desteklemek gerekiyor. Ülkede zeytinyağına yapılan destekler yeterli değil. 2006 yılından itibaren zeytin üreticisi maalesef olumsuz bir süreç yaşıyor. Eğer zeytine para ayırmazsanız bilin ki koroner kalp hastalıklarına para ayırırsınız. Onun için ben buradan hükümete sesleniyorum, zeytin üreticisinin ve çalışan işçinin sesini duyun, alın terinin karşılığını verin. Hem alan ödemesi, hem de piyasa desteklemeleriyle zeytini ve zeytinyağını olması gereken yere çıkaralım."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52