Sağlıklı ambalajla israf azalacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın projesiyle ekmekler, gıda güvenliğine uygun sağlıklı kağıt ambalajlarda satışa sunulacak.

Sağlıklı ambalajla israf azalacak
Türkiye Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Balaban, Halk Ekmek ile kısa süre önce önemli bir sosyal sorumluluk projesi için protokol imzaladıklarını ve bu konuya ilişkin çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Toplumda sağlıklı ambalaj konusunda farkındalık oluşturulması gerektiğini vurgulayan Balaban, gıda maddelerinin bazı noktalarda gazete kağıdına sarılarak satıldığını, bu durumun sağlık açısından büyük risk oluşturduğunu dile getirdi. Balaban, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Gazete kağıdındaki mürekkebin ekmeğe geçmesi, sağlık sorunlarına neden olur. Sadece ürünün kaliteli olması, hijyen şartları içinde üretilmesi sağlıklı olması için yeterli değil. Ambalajın da uygun olması gerekli. Ekmek satışında mevzuata uygun ambalaj kullanılmadığını düşünüyoruz. Naylon poşetler, özellikle sıcak ekmek konulunca kimyasal reaksiyon oluşturuyor.''

Bu kapsamda gıda güvenliğine uygun ekmek için uygun ambalaj üretileceğini belirten Balaban, ''Bu ambalajlar sadece ekmek için üretilecek. Bunun içerisindeki ekmeğin bayatlama süresi uzayacak. Bu şekilde ekmeğin nefasetini koruma süresi 4-5 güne çıkacak. Bu ambalajlar ayrıca çevrenin korunması açısından da geri dönüşüme uygun olacak. Hedefimiz vatandaş ekmeğini bu ambalajla alsın ve bir farkındalık oluşsun'' değerlendirmesinde bulundu.
aa.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52